haber ajansı SANA, yerel saatle 2.51'de, Suriye hava savunma sistemlerinin bu gece üçüncü kez düşman hedeflerine karşı koyduğunu bildirdi.

Bağdat Havalimanı'na Füzeli Saldırı: Yaralanan Yok Bağdat Havalimanı'na Füzeli Saldırı: Yaralanan Yok

SANA'nın askeri kaynaklarına dayanarak verdiği bir başka haberde, İsrail'in başkente yönelik saldırılarının yerel saatle 2.05'te savaş uçakları ve insansız hava araçlarıyla gerçekleştirildiği öne sürüldü. Haberde, "Hava savunma sistemlerimiz, füzelere ve dronlara karşı etkili bir şekilde karşılık verdi ve çoğunu düşürdü. Ancak, saldırıda 3 sivil hayatını kaybetti, 9 sivil yaralandı ve maddi hasar meydana geldi," denildi.

Ayrıca, saldırıda Suriye Devlet Televizyonu'nda görev yapan sunucu Safa Ahmed'in yaşamını yitirdiği bildirildi. Şam FM'de yer alan bilgilere göre, Mezze bölgesindeki saldırı sonrası yangın çıktığı da kaydedildi.

İsrail tarafından bu saldırılara ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı. Mezze bölgesi, İran'ın Şam Büyükelçiliği'nin bulunduğu bir yer olarak dikkat çekiyor; İsrail, 1 Nisan'da İran konsolosluk binasına yönelik bir hava saldırısı düzenlemişti. O saldırıda, İran Devrim Muhafızları Ordusu'ndan 2'si general rütbesinde olmak üzere toplam 7 İranlı yetkili ölmüştü.

Rejime yakın sosyal medya hesapları, İsrail'e ait hava araçlarının bir gün önce de Şam'ın güneyindeki Esed köyü, Kudsayya Banliyösü ve Dimas Mahallesi'ndeki bazı askeri noktaları hedef aldığını iddia etti.

Şam ve çevresindeki bölgelerde, Suriye ordusu ile İran destekli terörist gruplar ve Lübnan Hizbullahı unsurlarının bulunduğu biliniyor. İsrail, 2011'den bu yana Suriye'de zaman zaman İran destekli gruplara ve Suriye ordusuna ait askeri noktalara saldırılar düzenlemeye devam ediyor.

Editör: Haber Merkezi