Rişon LeTsiyon kenti yetkililerinin kamuya açık bomba sığınakları açtığı belirtildi.

İsrail hükümetinin, Hizbullah'ın potansiyel bir cevabından korkarak ülkenin orta bölgelerinde bomba sığınakları açtığı bildiriliyor. Bu durum, özellikle Rişon LeTsiyon kentinde kamuya açık sığınakların devreye alınmasıyla ortaya çıkmış. Haberlere göre, bu önlem, İsrail'in Golan Tepeleri'ne yönelik olarak Hizbullah'ı hedef alan bir hava saldırısının ardından alınmış. Salı günü yapılan açıklamalarda, İsrail ordusunun Hizbullah'ı suçladığı bir roket saldırısında 12 kişinin hayatını kaybettiği, ancak Lübnan hareketinin bu iddiayı reddettiği de yer alıyor.

DSÖ: Gazze'de çocuk felci aşısı bugün başlıyor ve 4 gün sürecek DSÖ: Gazze'de çocuk felci aşısı bugün başlıyor ve 4 gün sürecek

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Golan Tepeleri'ne yapılan saldırıya karşılık vermeyeceklerini ve Hizbullah'ın ağır bir bedel ödeyeceğini belirtti. Salı günü İDF, Beyrut'un güney banliyösünde bulunan "Majdal Şems'teki çocukların öldürülmesinden sorumlu" bir Hizbullah komutanını hedef aldığını duyurdu. Daha sonrası da, Hizbullah'ın en kıdemli askeri komutanı Fuad Şukr'ün bu saldırıda hayatını kaybettiği bilgisi geldi, ancak bazı kaynaklar bu bilginin doğruluğunu sorguladı.

Lüban medyası, gerçekleştirilen hava saldırısı sonucunda en az dört kişinin hayatını kaybettiğini ve 74 kişinin yaralandığını bildiriyor. Bu gelişmeler, bölgedeki gerilimin artmasına ve gergin bir bekleyişin hâkim olmasına neden oluyor.
 

Editör: Haber Merkezi