Beyrut, 28 Eylül 2023 — İsrail ordusu, Lübnan’ın başkenti Beyrut'un güneyindeki Dahiye bölgesine 40’tan fazla hava saldırısı düzenledi. Saldırılar sonucu 783 kişi hayatını kaybederken, yaklaşık 150 bin kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Saldırılar, Hizbullah Hareketi’nin kalesi olarak bilinen Dahiye'nin Burj el-Beracine, Kifaat, Şuveyfat, Hades ve Leylaki bölgelerini hedef aldı. Bombardımanlar, çok sayıda bina ve bölgede büyük yıkımlara yol açtı ve yangınlara neden oldu.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, bölgedeki belirli binaların derhal boşaltılmasını ve en az 500 metre uzaklaşılması gerektiğini duyurdu. Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamalarda, Hizbullah’ın çıkarlarına hizmet eden yapılar hedef alındı.

Gece saatlerinde düzenlenen hava saldırılarında 6 kişi ölmüş, 91 kişi yaralanmıştı. Hizbullah, İsrail’in güney ve doğu Lübnan’daki bombardımanlarına füzeli saldırılarla karşılık veriyor.

Lübnan hükümetinin verilerine göre, 27 Eylül itibarıyla barınma merkezlerine kayıtlı göçmen sayısı 86 bin 600’e ulaştı. Devlet okulları ve kamuya ait 644 bina barınma merkezine dönüştürüldü.

Adele’den Münih’e Duygusal Veda: "Hayatımın En Güzel Anlarıydı" Adele’den Münih’e Duygusal Veda: "Hayatımın En Güzel Anlarıydı"

Savaşın insani boyutları, yerinden edilenlerin acılarını ve zorluklarını gözler önüne seriyor. Uluslararası toplumun, bu çatışmanın çözümüne yönelik atacağı adımlar büyük önem taşıyor.

Editör: Haber Merkezi