Türkiye’de kadın katliamları durmak bilmeden devam ediyor. Kadınlar her gün şiddetle, baskıyla ve öldürülme endişesiyle yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor. Yılın ilk 8 ayında 261 kadın erkekler tarafından katledilirken, 141 kadının ölümü şüpheli olarak kayıtlara geçti. Mersin’de ise en az 10 kadın öldürüldü.

Pınar Bayrak'ın Acı Hikayesi:

Bu kadınlardan biri de Pınar Bayrak. Evliliği boyunca sistematik şiddete maruz kalan Pınar Bayrak, 3 Ağustos’ta eşi Ziya Ecer tarafından katledildi. Pınar, uzun süre psikolojik ve fiziksel şiddet gördü. Ailesinin yanına döndüğünde, eşi tarafından tehdit edilerek evine geri dönmek zorunda bırakıldı. Kadın düşmanı politikalar ve cezasızlık sayesinde cesaret bulan Ziya Ecer, Pınar’ı katletti. Suçlular, cinayeti örtbas etmeye çalıştı.

Whatsapp Image 2024 09 09 At 12.15.59 (1)

Katliamın Ortakları:

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden Çok kuvvetli sağanak yağış uyarısı Meteoroloji Genel Müdürlüğünden Çok kuvvetli sağanak yağış uyarısı

Mersin Kadın Platformu, bu katliamın ortaklarını açıkça belirtiyor: Katil Ziya Ecer, cinayeti örtbas etmeye çalışan aile üyeleri ve delilleri teslim etmek isteyen aileye engel olan kolluk kuvvetleri. Ayrıca, kadın cinayetlerine karşı duyarsız kalan, suçu teşvik eden ve cezasızlık politikalarını uygulayan devlet ve adalet mekanizmaları da bu suçun ortakları olarak tanımlanıyor.

Whatsapp Image 2024 09 09 At 12.15.59

Adalet Talebi:

Bugün, bu davanın takipçisi olmak ve "erkek adalet değil, gerçek adalet" demek için toplandık. Yakanızdan düşmeyeceğimizi, birbirimizin gücü olmaktan vazgeçmeyeceğimizi ve kazanılmış haklarımızı, hayatlarımızı gasp etmenize izin vermeyeceğimizi bir kez daha adliye önünden haykırıyoruz. Yaşasın kadın dayanışması, yaşasın feminist mücadelemiz.

Mersin Kadın Platformu adına, Fatoş Sarıkaya tarafından yapılan açıklamada, DEM Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca da katıldı ve Pınar Bayrak için adalet talebini yineledi.

Evli olduğu erkek Ziya Ecer tarafından katledilen Pınar Bayrak için #Mersin Adliyesi’nde eylemdeyiz.

Erkek adaletin karşısında gerçek adaleti savunmak, adaleti tesis etmek için davanın takipçisi olacağız.

Whatsapp Image 2024 09 09 At 12.16.00 (1)

#PınarBayrak ve katledilen kadınlar isyanımızdır.
#KadınCinayetleriPolitiktir

Editör: Haber Merkezi