"Ölmem mi Gerekiyor?" Diye İsyan Eden Melek Ertekin

Adana – Çocuklarını almak istediği için tehdit edilen Melek Ertekin, "Yargının harekete geçmesi için ölmem mi gerekiyor?" diye isyan etti. Adana'da Ekmek ve Gül’ün düzenlediği basın toplantısında konuşan Ertekin, yaşadığı şiddet nedeniyle ayrıldığı eski eşi Metin Sarıkaya’nın, mahkeme kararına rağmen Temmuz ayı boyunca üç çocuğunu yanına almasına engel olduğunu ve 6 yaşındaki çocuğu başka bir adrese kaçırdığını ifade etti. Ertekin, Sarıkaya’nın kendisini sürekli tehdit ettiğini ve son olarak kendisini öldürme görevini büyük oğluna verdiğini söyledi.

Ertekin, bu tehditlere rağmen koruma talebinin reddedilmesine tepki göstererek, "Ölmem mi gerekiyor?" diye sordu. Çocuklarına kavuşmak için mücadelesine devam edeceğini belirterek, yaşadığı tehdit ve şiddetin sona ermesi için yetkililerden adalet ve koruma talep etti.

EŞİK, İktidarın, Kadınlara Karşı Şiddetle İlgili Attığı Her Adım Göstermelik! EŞİK, İktidarın, Kadınlara Karşı Şiddetle İlgili Attığı Her Adım Göstermelik!

024 06 15 At 18.03.49

"Çocuk Esirgemeye Verilmesinler Diye Babalarında Kalmalarına Razı Oldum"

13 yıl dini nikahla yaşadığı Metin Sarıkaya’dan 2019 yılında ayrılan Melek Ertekin, çocuklarını da alarak kaçmak zorunda kaldı. 2021’de Covid-19 geçirmesi nedeniyle Sarıkaya’dan çocuklara bakmasını istedi. Hastalığın 10 gününü yoğun bakımda geçiren Ertekin, çocuklar ortada kaldığı için onları vermeye mecbur kaldığını belirtti.

"Küçük Çocuk Kaçırıldı"

Av. Sevil Aracı, çocukların velayetine dair Adana 6. Aile Mahkemesinde davanın devam ettiğini belirtti. Geçici velayet sahibi olan Sarıkaya’nın, Ertekin’in Temmuz ayı boyunca çocuklarını görme hakkını engellediğini ve annenin 8 Temmuz’da Antalya’ya giderek kolluk kuvvetlerine başvurduğunu aktardı. Ertekin, polis eşliğinde çocuklarının kaldığı eve gitti ancak çocuklardan 14 ve 12 yaşındaki iki çocuk anneleriyle gitmek istemedi. 6 yaşındaki küçük çocuk ise evde yoktu.

"Emine Bulut’tan Beter Ederim" Tehdidine Rağmen Koruma Yok

Sarıkaya’nın "Seni Emine Bulut’tan beter ederim" şeklinde tehditlerde bulunduğunu belirten Av. Aracı, koruma talebinin ‘Yeni bir olay yok’ denilerek reddedildiğini söyledi. Aracı, İstanbul Sözleşmesi’nden kaynaklanan 6284 sayılı yasanın uygulanmasını ve Melek Ertekin’e koruma kararı verilmesini talep etti.

Adalet Talebi

Ertekin, "Bu ilk basın açıklamam değil. Önceki basın açıklamalarımda avukatlarım konuşmuştu. Ama artık susmayacağım. Çünkü benim arkamda koruyacak bir devlet kalmadı. Benim ölmem mi gerekiyor? Bu kadar suç işlemiş bir adamdan korunmak istiyorum, adalet istiyorum ve en küçük çocuğumun bir an önce yanımda olmasını istiyorum," dedi.

Editör: Haber Merkezi