Bakan Göktaş'tan Müjde, 729 Şehit Yakını, Gazi ve Gazi Yakını Kamuya Atanıyor Bakan Göktaş'tan Müjde, 729 Şehit Yakını, Gazi ve Gazi Yakını Kamuya Atanıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kara Harp Okulu Mezuniyet Töreni'nde yaşanan kılıçlı yemin olayıyla ilgili yaptığı açıklamaların ardından, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den yanıt geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kara Harp Okulu mezunlarına yönelik tepkisini eleştiren Özel, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, teğmenlerin siyasi hesaplara alet edilmesini kınadığını belirtti.

Özel, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"8 gün durup düşünüp sonra bu tepkiyi vermek çok manidar. Ebedi başkomutanları Mustafa Kemal Atatürk'e sahip çıkan Harbiye'den yeni mezun teğmenlerin siyasi hesaplara alet edilmesini kınıyorum. Siyasi düşüşünüzü durdurmak umuduyla kutuplaşma siyasetinize pırıl pırıl gençlerin geleceklerini feda edemezsiniz. Bu ahlaki de değildir, vicdani de değildir. Bu hamle siyasidir ama yersiz ve haksızdır. Bunu milletimiz unutmaz ve affetmez. Vazgeçin!!!"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kara Harp Okulu’ndaki mezuniyet töreni sırasında yapılan kılıçlı yeminin ardından eleştirilerde bulunmuş, bu olayın çeşitli kesimler tarafından tartışılmasına neden olmuştu. Özel’in sert açıklamalarıyla bu tartışma yeni bir boyut kazandı.

Editör: Haber Merkezi