CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TV100 Canlı Yayınında Gündemi Değerlendirdi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, katıldığı TV100 canlı yayınında, partisinin ilk genel seçimde iktidara gelmemesi durumunda ertesi gün istifa edeceğini bir kez daha vurguladı. Özel, "İlk sözümü tuttum, ikinci sözüm partimi iktidar yapmak. Eğer bunu başaramazsam, dönmemek üzere istifa edeceğim. Bu kadar netim" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Karşılama Tartışmaları

Özel, TBMM’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı CHP milletvekillerinin ayağa kalkarak karşılamasıyla ilgili tartışmalara da açıklık getirdi. Kendisinden önceki CHP genel başkanları Altan Öymen, Murat Karayalçın ve Hikmet Çetin’in görüşlerine başvurduğunu belirten Özel, "Cumhurbaşkanlığı makamına saygı gösteriyorum, ancak muhalefetimi de eksik yapmıyorum" dedi. Özel, ayağa kalkmanın bir grup kararı olmadığını vurgulayarak, "Kalkan arkadaşlarımızı zorlamadık, bu karar tamamen bireyseldi" diye konuştu.

MHP Lideri Bahçeli ile Diyalog

Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile diyaloglarına da değindi. Bahçeli’nin gazetecilere yönelik tehditkar sözlerine karşılık sert bir eleştiride bulunduğunu söyleyen Özel, "Dört gazeteciyi tehdit etmesi çok yanlış. Bu sözler siyasi hayatının en ayıplı cümleleriydi" dedi. Bahçeli’ye saygıda kusur etmediğini de ekleyen Özel, "Eleştirilerime rağmen saygımı koruyorum" dedi.

İmamoğlu Davası ve Anayasa Tartışmaları

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik açılan davada siyasi yasak ihtimali üzerine konuşan Özel, "Bence bu dava Yargıtay aşamasında kalacak" dedi. Yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili ise "Mevcut anayasaya uymayan bir iktidar, yeni anayasa teklifinde bulunuyor. Önce mevcut anayasaya uysunlar" ifadelerini kullandı.

Esed ile Görüşme Talebi

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed ile görüşme talepleri hakkında da bilgi veren Özel, "Arka kapı diplomasisi ile Esed’e ulaştık. Resmi talebimize olumlu cevap verdiler, şimdi randevu için gün bekliyoruz" açıklamasında bulundu.

DEVA Partili Avşar: "Gençlerde Antidepresan Kullanımı Deprem Bölgesinde Tehlike Arz Ediyor" DEVA Partili Avşar: "Gençlerde Antidepresan Kullanımı Deprem Bölgesinde Tehlike Arz Ediyor"


CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin genel seçimlerde iktidara gelmemesi durumunda kesin olarak istifa edeceğini belirterek net bir tavır sergiledi. Aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı makamına saygı gösterdiğini, ancak muhalefet yapmaktan geri durmadığını vurgulayan Özel, MHP ve Bahçeli ile ilgili tartışmalar ile İmamoğlu davasına da değindi.

Editör: Haber Merkezi