Siyaset

Özlem Baran, "Fabrikamız yok, sanayi yok, çiftçilik yok, hayvancılık deseniz çok az"

CHP Şırnak Kadın Kolları Başkanı Özlem Baran, Şırnak'ta yaşanan ekonomik sıkıntıların Türkiye genelinden iki kat daha fazla olduğunu belirtti.

Abone Ol

CHP ŞIRNAK KADIN KOLLARI BAŞKANI ÖZLEM BARAN: "ŞIRNAK'TA EKONOMİK SIKINTILAR İKİ KAT FAZLA"

Cumhuriyet Halk Partisi Şırnak Kadın Kolları Başkanı Özlem Baran, Şırnak'ta yaşanan ekonomik sıkıntıların Türkiye genelinden iki kat daha fazla olduğunu belirtti. Baran, gençlerin kamuya alınmadığı sürece işsizlik sorununun çözülemeyeceğini vurguladı. Şırnak'ta sanayi ve tarımın yetersiz olduğunu ifade eden Baran, "Fabrikamız yok, sanayi yok, çiftçilik yok, hayvancılık deseniz çok az" dedi.

ÜRETİMİN OLMADIĞI YERDE SIKINTI BÜYÜK

Baran, üretimin olmadığı yerlerde sıkıntıların daha büyük olduğunu belirterek, iş taleplerine yanıt veremediklerini söyledi. Devletin açtığı anaokullarının yetersiz kaldığını ve çalışan annelerin bu konuda büyük sıkıntı yaşadığını dile getirdi. Şırnak'ta kadınlara maddi destek ve istihdam sağlanmadığını ifade etti.

ŞIRNAK İÇİN ADIM ATILMIYOR

Özlem Baran, Şırnak için atılan bir adım olmadığını belirterek, bir dönem kendisinin de iş yapmak istediğini ancak bürokratik engellerle karşılaştığını söyledi. Yurt dışına ürün göndermenin maliyetli olduğunu ve bu nedenle üretimin yerel olarak yapılması gerektiğini vurguladı. Tekstil fabrikalarının açılıp kapandığını ve lojistik maliyetlere dayanamadığını belirtti.

GABAR'DA PETROL BULUNDU AMA FAYDASI YOK

Gabar'da bulunan petrolün Şırnak'a bir faydası olmadığını ifade eden Baran, işe alımların yandaş alımlar olduğunu söyledi. Çıkan petrolün burada işlenmediğini ve Şırnaklıların geçici işlerle geçinmeye çalıştığını belirtti.

NARİN ACI KAYBIMIZ OLDU

Baran, bölgede yaşanan olayların hassasiyetine dikkat çekerek, Narin'in kaybının derin üzüntü yarattığını söyledi. Diyarbakır'da yapılacak basın açıklamasına katılacaklarını ve sürecin takipçisi olacaklarını belirtti.

ERKEN SEÇİM UMUDU

Özlem Baran, gelecek erken seçimde en az bir vekil çıkaracaklarına inandıklarını ifade etti. AKP'nin artık şansı olmadığını belirten Baran, "Çünkü artık tencere kaynamıyor. Sokak artık AKP’ye sıcak bakmıyor" dedi. Şırnak ve Türkiye'yi bu sarmaldan çıkaracaklarını vurguladı.