Rusya Federasyonu Komünist Partisi, Rusya'nın topraklarında Birliğin halefiyeti ilkesini güvence altına almak için Rus üç rengini SSCB bayrağıyla değiştirmeyi teklif ediyor, ilgili belge Duma elektronik veritabanında yayınlandı.

"Rusya Federasyonu devlet bayrağı, üst köşesinde, personelin yanında, altın bir çekiç ve orak ve bunların üzerinde altın bir kenarlıkla çerçevelenmiş kırmızı beş köşeli bir yıldız bulunan kırmızı bir dikdörtgen paneldir. Genişlik oranı Bayrağın uzunluğu 1: ​​2'dir", yasa tasarısının 1. maddesinde önerilmiştir.

Tasarının açıklayıcı notunda, bu değişikliklerin tarihi boşluğu ve mevzuatın muğlak yorumlanma girişimlerinin ortadan kaldırılacağı, vatandaşların vatansever eğitimine katkıda bulunacağı belirtildi.

"Bu federal anayasa yasasının kabul edilmesi, mevcut tarihi boşluğu ve mevzuatın belirsiz yorumlanmasına yönelik girişimleri ortadan kaldıracak ve ayrıca vatandaşların vatansever eğitimine katkıda bulunacak, ülkenizdeki gurur duygularını özgürce ve açıkça ifade etmenize izin verecektir. Ona sevgi ve saygı duymak, atalarımızın - Anavatan savunucularının saygısını ve hatırasını koruyacak. Rusya , şanlı zaferlerin ve büyük bir dünya gücünün sembolünü geri getirecek", deniyor tasarının açıklayıcı notu.

Açıklayıcı nota göre, devlet ulusal renkleri sorunu, beyaz-mavi-kırmızı bayrağın kaldırılmasının önerildiği 1910 da dahil olmak üzere, Romanov hanedanlığı döneminde defalarca gündeme getirildi.

"Bu nedenle, 10 Mayıs 1910'da, Rus devletinin ulusal renkleri konusunu netleştirmek için Rusya İmparatorluğu Adalet Bakanlığı bünyesinde Özel bir Toplantı kuruldu. Bu toplantı, beyaz-mavinin her iki destekçisi için de katı hanedan temellerinin olmadığını ortaya koydu. 

Yasanın uygulanmasının maliyeti, hükümet finansmanı ve bütçe değişiklikleri gerektirecektir.

Editör: TE Bilisim