Memişoğlu, Kişisel temizlik ve hijyenin önemine vurgu yaparak, "Emin olun biz her gün, her saniye bununla ilgili alarm halindeyiz ancak şu ana kadar tanısı konulmuş bir hastamız yok. En önemli şey, her türlü salgında esasen kişisel tedbir, temizlik, hijyen" dedi.

"HATAY'I ZİYARET EDİN, TÜRKİYE'NİN GÜCÜNÜ GÖRÜN"

Toplantıda, 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremleri de hatırlatan Memişoğlu, Hatay'ın yeniden toparlanma sürecine dikkat çekti. Depremden yaklaşık 1,5 yıl sonra Hatay'ın Türkiye'nin en iyi ve kaliteli şehirlerinden biri olmaya başladığını söyleyen Memişoğlu, "Tabii ki bazı eksikler var ama çok kısa zamanda bunların da üstesinden gelineceğini görüyorum. Esasında yeni bir Hatay, yeniden bir Hatay yapıyor arkadaşlarımız, milletimiz, devletimiz. Onun için hayranlıkla ve buradaki arkadaşlara her türlü desteği vererek biz de onlara hizmet etmeye çalışıyoruz. Türkiye'nin gücünü görmek isteyenlere, Hatay'ı bir ziyaret etmelerini tavsiye ediyorum. Onun için bu milletin, devletin gücünü gerçekten zorda olduğu zaman nasıl gösterdiğini tarih de göstermiş, bugün de göstermiş. Onun için herkese başta Sayın Cumhurbaşkanı'mıza minnetlerimi, şükranlarımı arz ederim." diye konuştu.

Memişoğlu, Hatay'da 6 yeni hastanenin yapıldığını ve yapılmaya devam ettiğini belirtti. Ayrıca, şehir hastanesinin ihalesinin çok kısa sürede yapılacağını ifade etti. Sağlık hizmetlerinin yanı sıra, koruyucu sağlık hizmetleri ve aile sağlığı merkezleri konusunda da çalışmaların devam ettiğini söyledi.

"MAYMUN ÇİÇEĞİ İLE MÜCADELE EDECEK GÜCÜMÜZ VAR"

Maymun çiçeği virüsü hakkında detaylı bilgi veren Memişoğlu, "Özellikle son zamanlarda gündeme gelen bu maymun çiçeğiyle ilgili de herkes bir beklenti içinde. Herkes her gün her dakika bir haber içinde ama biz nasıl Covid-19'da sağlık sistemimizin ve çalışanlarımızın başarısını test ettiysek, emin olun her türlü salgında, hastalıkta, sağlıkla ilgili sorunu çözebilecek hem insan gücüne hem sağlık altyapısına sahibiz. Biz insanların panikle, korkuyla değil, önden tedbir ve planlamayla, hazırlıkla bu tür salgınların üstesinden geleceğine inanıyoruz. Daha salgın gelmeden veya belli bölgede endemikken insanlarımızın korkmasını istemiyoruz. Özellikle toplumumuz da bizlerin, yani resmi makamların söylediklerine itibar etmeliler. Her türlü hazırlığı yaptığımızı, maymun çiçeği de olsa başka salgınlar da olsa bunların üstesinden gelebileceğimizi bilmelerini istiyorum."dedi.

Kişisel hijyen ve temizlik konusunda dikkatli olunmasının önemine değinen Memişoğlu, "En önemli şey, her türlü salgında esasen kişisel tedbir, temizlik, hijyen. Aynı zamanda bizler de hem hudut kapılarımızda hem içeride her türlü testi yapabilecek, gerektiği zaman aşısını yapabilecek insan gücüne ve sisteme sahibiz. Onun için tedirgin olmalarını, korkmalarını, paniklemelerini istemiyoruz. Emin olun biz her gün, her saniye bununla ilgili alarm halindeyiz ancak şu ana kadar tanısı konulmuş bir hastamız yok. İnşallah da olmaz ama olursa da üstesinden geleceğimizi bilmenizi istiyorum." şeklinde konuştu.

Doç. Dr. Bilgehan Sezgin Asena: KLİMA VE BİLGİSAYAR,  GÖZ KURULUĞUNU TETİKLİYOR Doç. Dr. Bilgehan Sezgin Asena: KLİMA VE BİLGİSAYAR, GÖZ KURULUĞUNU TETİKLİYOR

Toplantı, basına kapalı olarak devam etti.

Editör: Haber Merkezi