Genç müzisyen Selin Sümbültepe, Hatay’ın kültürel mirasını ve kendi köklerini yansıtan anonim ağıt ‘Meryem Meryemti’yi tekli olarak dinleyicileriyle buluşturdu. 6 Şubat depremlerinde kaybettiği anne ve babasına adadığı bu eser, onun hem müziğiyle geçmişe tutunmasını hem de adalet arayışını simgeliyor. Sümbültepe, bu özel parçayla geçmişle bugün arasında adeta bir köprü kurarken, Hatay’ın derin kültürel mirasını yeniden canlandırıyor.

Yönetmen, renk düzenlemesi ve kurgusunu Taha Balta’nın üstlendiği çalışmanın müziği ve flüt solosu, bizzat Selin Sümbültepe tarafından icra edildi. Parçanın prodüksiyonu ve düzenlemesi ise Zeid Hamdan imzası taşıyor. Aynı zamanda Hamdan, eserin miksaj ve mastering çalışmalarını da gerçekleştirdi.

Şarkının çekimleri, Hatay’ın kültürel simgelerinden olan Titüs Tüneli, Hızır Türbesi, Vakıflı’daki Musa Ağacı ve Batıayaz Kilisesi’nde gerçekleştirildi. Sümbültepe, bu mekanların büyülü atmosferinde kökleriyle kucaklaştığını ifade ederken, Hatay’ın tarihî ve kültürel mirasının da altını çizdi. Çekimlerde İmren Sayar, Özge Akış, Doğa Atasever ve Işıl Tabybzadeh gibi isimler de ona eşlik etti.

Selin Sümbültepe, bu çalışmanın kendisi için özel bir yere sahip olduğunu belirterek, “Bu şarkıyı memleketim Hatay’da çekebilmiş olmaktan dolayı müteşekkirim. Kültürel mirasımıza sahip çıkmak ve bu ağıtı yeniden hatırlatmak benim için çok anlamlı,” dedi.

Şarkı, MDLBEAST Records etiketiyle yayımlandı ve dinleyicilerden büyük ilgi gördü.

Esin Şenol’un "Ay Işığıyla Yıkanan Kadınlar" Romanı Raflarda Esin Şenol’un "Ay Işığıyla Yıkanan Kadınlar" Romanı Raflarda

Editör: Haber Merkezi