Gaziantep, 26 Ağustos 2024 - Emek Partisi (EMEP) Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'a, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'ne bağlı (KYK) Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'ndaki asansör kazası hakkında sorular yöneltti. Karaca, 26 Ekim 2023 tarihinde Aydın'ın Efeler ilçesinde yaşanan ve Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Zeren Ertaş’ın hayatını kaybetmesine yol açan asansör kazasının ardından, söz konusu asansörün neden hala tamir edilmediğini veya yenilenmediğini sorguladı.

Karaca'dan Güvenlik Uyarısı

Sevda Karaca, üniversitelerin açılmasına az bir süre kalmışken, gençlerin güvenli barınma sorunlarının devam ettiğini belirtti. Konut veya iş yeri olarak planlanmış binaların yurt olarak kullanılmasının ciddi güvenlik sorunlarına yol açtığını vurgulayan Karaca, özellikle asansör kazalarının önlenmesi için etkin bir denetim mekanizmasının gerekliliğine dikkat çekti.

Karaca, Gençlik ve Spor Bakanı'na yönelttiği sorularla, bakanlığın asansör kazalarına ilişkin denetim mekanizmasının nasıl işlediğini ve bu tür kazalara dair alınan önlemleri öğrenmek istediğini ifade etti.

Bakanlığa Yöneltilen Sorular

CHP'li Şevkin: "TOKİ, Lüks Konutu Bırak, Depremzedelere Konut Yap!" CHP'li Şevkin: "TOKİ, Lüks Konutu Bırak, Depremzedelere Konut Yap!"

EMEP Milletvekili Sevda Karaca’nın Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’tan yanıtlanmasını istediği sorular şunlar:

  • Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'ndaki asansör neden hala tamir edilmemiş veya yenilenmemiştir? Asansörün tamir edilmesi ya da yenilenmesi ne zaman sağlanacaktır?

  • Asansör kazalarına ilişkin Bakanlığınız nasıl bir denetleme mekanizması işletmektedir? Veya bir denetleme mekanizması mevcut mudur? Bu denetimlerin sonuçları nelerdir?

  • Asansör kazalarında ihmali bulunan kişiler tespit edilmiş midir? İhmali bulunanlar hakkında herhangi bir soruşturma veya işlem başlatılmış mıdır?

  • Son bir yılda, Bakanlığınıza kaç asansör kazası veya düşmesi vakası bildirilmiştir? Bu kazalar sonucu kaç öğrenci hayatını kaybetmiş veya yaralanmıştır?

  • Son yıllarda art arda yaşanan asansör kazalarına karşı kapsamlı bir denetim yapmayı planlıyor musunuz?

Editör: Haber Merkezi