Sağlık

Spinal Stenozu Tedavisinde Profesyonel Hizmet

Abone Ol

Omurga kanalının değişmesi sonucunda omurilik ve sinir damarlarına baskı yapan rahatsızlık Spinal Stenoz olarak geçmektedir. Bu durum genel anlamda boyun ve bel bölgelerinde yanma, ağrı, güç kaybı gibi çeşitli problemlere yer açmaktadır. Bu durumda kişinin günlük aktivitesinde bozulmaya neden olmaktadır. Bununla beraber yaşlanmaya bağlı olarak da gelişen bir hastalık olduğu söylenebilir.

Spinal Stenoz Nedenleri

Spinal Stenoz çok çeşitli problemler sonucunda ortaya çıkabilmektedir. Travmalar, kemik parçaları ya da disklerde görülen sorunlar Spinal Stenoz’un ortaya çıkmasının sebeplerinden biridir. Alanında uzman doktorların bulunduğu klinikte, bu hastalığın tedavisinde model teknolojiler ve uzman hekimler yardımcı olmaktadır. Hastalık için kapsamlı bir tedavi hizmeti sunulur.

Tedavi aşamasında omurganın bakımına yönelik olarak kişiye özel tedaviler planlanmaktadır. Tedavi aşamasında ilk olarak hastalığın nedeni belirtilmektedir. Belirtilerin göstergelerine göre detaylı bir değerlendirme yapılır. Röntgen, BT ya da MR gibi ileri görüntüleme teknikleri tercih edilir. Omurga kanalında yer alan büyümenin dağıtımı ve yeri de tespit edilmektedir. Tespit edilen rahatsızlığın derecesine göre genel sağlık durumu ve hastanın yaşına uygun bir tedavi seçeneği belirtilmektedir.

Spinal Stenoz hafif, ortaya da ileri derece olarak birbirinden ayrılmaktadır. Bu ayrımı yapmak hastalık tedavisi için oldukça önemlidir. Çünkü eğer ileri derecede olan bir hastaya hafif ya da orta tedaviler uygulanırsa bu durumda herhangi bir şekilde tedavi sonucu alınamaz. Bununla beraber ilerleyen dönemlerde hastalık çok daha ilerleyebilmektedir. Bu anlamda iyi bir doktora görünmek ve doğru tedavi olmak oldukça önemlidir.

Lomber Dar Kanal Tedavisinin Önemi

Lomber dar kanal tedavisi iyi bir teşhisten sonra doktorlar tarafından konulur. Hastanın hastalık derecesine yönelik olarak bir tedavi yöntemi belirlenir. İleri vakalarda cerrahi müdahale yapılırken hafifte orta vakalarda fizik tedavi gibi yöntemlere başvurulabilmektedir. Hastalık ile beraber çeşitli ilaç tedavileri de uygulanmaktadır. Uzman doktorların kliniğindeki profesyonel ekip, bu konuda gerekli bilgi ve tecrübeye sahip olduğu için Lomber Dar Kanal Tedavisi görmek isteyen kişiler başvurabilir. Kliniğe iletişim numaraları ile ulaşmak için web sitesinden yardım alabilirsiniz.