Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Teğmenler' Tepkisine Yanıt Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Teğmenler' Tepkisine Yanıt

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümüne dair TBMM kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu karar, Kıbrıs Türk halkının Barış ve Özgürlük Bayramı'nı büyük bir onur ve sevinçle kutladığını belirtiyor. 20 Temmuz'un, Kıbrıs Türk halkının kurtuluş günü ve egemenlik haklarının sembolü olduğuna vurgu yapılıyor. Kararda, Kıbrıslı Rumların ortaklık devletini gasp etmesiyle başlayan karanlık dönemin Kıbrıs Barış Harekatı ile son bulduğu, Kıbrıs Türk halkının varlığı ve güvenliğinin teminat altına alındığı belirtiliyor.

TBMM'nin kararında, Kıbrıs Türk halkının Türkiye'nin desteğiyle adil, kalıcı ve sürdürülebilir bir çözüm için çaba gösterdiği, ancak Kıbrıslı Rumların uzlaşmaz tutumu nedeniyle sonuç alınamadığı ifade ediliyor. Rum tarafının Avrupa Birliği üyeliği ile ödüllendirilirken, Kıbrıslı Türklerin haksız izolasyon ve ambargolara maruz kaldığı belirtiliyor.

Kararda, adadaki tek ve kesin çözümün Kıbrıs Türk halkının öz haklarının teslim edilmesi, egemen eşitlik ve eşit uluslararası statüsünün tescili ile mümkün olacağı vurgulanıyor. Uluslararası topluma, Kıbrıs Türk halkının maruz kaldığı izolasyona son vermeye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni tanımaya davet ediliyor. Türkiye'nin, Kıbrıs Türklerinin özgürlük ve refahının teminatı olarak sorumluluklarını yerine getireceği ve Kıbrıs Türk halkının meşru haklarının korunacağını taahhüt ediyor. TBMM ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin KKTC'ye tam desteğinin süreceği de belirtiliyor.

Editör: Haber Merkezi