Gündem

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza Ekipleri'nden Zehir Tacirlerine Ağır Darbe!

Abone Ol

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza Ekipleri'nden Zehir Tacirlerine Ağır Darbe!

Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza ekipleri, gerçekleştirdikleri narkotik operasyonlarla zehir tacirlerine büyük darbe indirmeye devam ediyor. Son üç operasyonda toplam 530 milyon Türk Lirası değerinde uyuşturucu madde ele geçirildi.

Kapıkule Gümrük Kapısı'ndaki Operasyonlar

İlk operasyonda, Edirne Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, Türkiye'ye giriş yapmak üzere Kapıkule Gümrük Kapısı'na gelen bir tırı incelemeye aldı. Yapılan x-ray taraması sonucunda tır dorsesinin taban kısmında gizlenmiş yaklaşık 180 kilogram esrar cinsi uyuşturucu madde tespit edildi. Uyuşturucular, 160 şeffaf poşet içerisinde bulunarak ele geçirildi.

Tarihi Yakalama: Kokain Miktarı Rekor Kırdı

Kapıkule'deki ikinci operasyonda ise, Türkiye'ye giriş yapmak üzere gelen bir tır, risk analizi ve hedefleme çalışmaları sonucunda yakın takibe alındı. Yapılan detaylı incelemeler neticesinde, aracın yakıt deposuna zulalanmış 107 paket halinde yaklaşık 120 kilogram kokain cinsi uyuşturucu madde ele geçirildi. Bu miktar, kara hudut kapılarında tek seferde yakalanan en yüksek kokain miktarı olarak kaydedildi.

Gürbulak Gümrük Kapısı'nda Metamfetamin Ele Geçirildi

Gümrük Muhafaza ekiplerinin son operasyonu Gürbulak Gümrük Kapısı'nda gerçekleştirildi. İran'dan Türkiye'ye giriş yapmak üzere gelen bir tır, titiz çalışmalar sonucunda mercek altına alındı. Yapılan detaylı aramada, araçta nargile tütünü ile harmanlanmış yaklaşık 95 kilogram metamfetamin bulundu.

Soruşturma Devam Ediyor

Olaylarla ilgili soruşturmalar, ilgili Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından sürdürülmektedir. Gümrükler Muhafaza ekipleri, uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadele konusunda özverili çalışmalara devam ederek, gençleri hedef alan ve toplum sağlığını tehdit eden uyuşturucu tacirlerine ağır darbe vurmaya kararlıdır. Bu tür operasyonlar, terör örgütlerine finansman kaynağı oluşturan uyuşturucu ticaretine karşı verilen mücadelenin bir parçasıdır.