Ağaç Kesiminin Büyükşehir Belediyesi Tarafından Yapılmadığı Anlaşıldı

TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Sekreteri Kerem Şahin, Yaşar Kemal Yürüyüş Parkuru'nda yapılan bilgi ve belge incelemeleri sonucunda, alandaki ağaç kesiminin Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmadığının anlaşıldığını duyurdu.

Şahin, Adana İl Koordinasyon Kurulu ve Adana Ekoloji Platformu olarak 6 Eylül 2024'te Ali Hoşfikirer spor sahalarının bulunduğu alanda ağaç kesiminin durdurulması amacıyla yapılan basın açıklamasını hatırlatarak, "O dönemde kesimin Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığı ifade edilmişti, ancak sonrasında bu bilginin yanlış olduğunu gördük. Büyükşehir Belediyesi'nin bu konuda sorumluluğu olmadığı yazılı belgelerle ortaya kondu" dedi.

Yaşar kemal Yürüyüş Parkında gerçekleşen ağaç katliamında Adana Büyükşehir Belediyesi neden yer alıyor? Yaşar kemal Yürüyüş Parkında gerçekleşen ağaç katliamında Adana Büyükşehir Belediyesi neden yer alıyor?

"Stad Yapımı İçin Ağaç Kesimine Karşıyız"

Şahin, spor sahalarının genişletilerek bir stadyuma dönüştürülmesi planının Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından ihale edildiğini belirtti. Ancak bu alanın şehrin ender yeşil bölgelerinden biri olduğunu vurgulayan Şahin, "Stad inşaatı için yapılacak her türlü ağaç kesimine karşıyız. Orman alanlarının yerine konulamayacağını biliyoruz ve bu doğa katliamını durdurmak için tüm kamu kurumlarını göreve davet ediyoruz" dedi.

"Gerçek Sorumlular Ortaya Çıkarılmalı"

TMMOB Adana İKK, ağaç kesiminin gerçek sorumlularının belirlenmesi için başta Valilik olmak üzere ilgili tüm kamu kurumlarını harekete geçmeye çağırdı.

Adana Büyükşehir Belediyesi; "Yaşar Kemal Yürüyüş Parkuru'nda Yapılan Ağaç Kesimiyle Hiçbir İlgimiz Yok" Adana Büyükşehir Belediyesi; "Yaşar Kemal Yürüyüş Parkuru'nda Yapılan Ağaç Kesimiyle Hiçbir İlgimiz Yok"

BAŞKAN DEMİRÇALI’DAN EĞİTİME BÜYÜK DESTEK BAŞKAN DEMİRÇALI’DAN EĞİTİME BÜYÜK DESTEK

Editör: Haber Merkezi