TÜRÇEP (Türkiye Çevre Platformu), Anadolu'nun yaşam alanlarına yönelik uluslararası sermaye ve işbirlikçi sermayenin gerçekleştirdiği saldırılara karşı ortak bir mücadele başlatmak, çevre haklarını savunmak ve çözüm önerileri geliştirerek bunları hayata geçirmek amacıyla kurulmuştur. Bu amaç doğrultusunda düzenlenen toplantıda, çevre sorunları geniş bir şekilde ele alınacak ve tartışılacaktır.

Toplantının sonunda, Türkiye Çevre Hareketine dair bir sonuç bildirgesi sunulacak ve bu bildirgeye çevre sorunlarına karşı atılacak adımlar ile çözüm önerileri dahil edilecektir. Toplantının gündeminde ayrıca, giderek hızla artan ve tam anlamıyla bir yağma ve talana dönüşen vahşi maden aramaları da yer alacaktır. Özellikle Eskişehir'deki Cengiz Holding'in Alpagut-Atalan'daki Altın-Gümüş Koza Altın İşletmeleri A.Ş. tarafından yürütülen Sarıcakaya Bilal Habeşi Mahallesi’ndeki altın ve gümüş madeni aramaları da detaylı şekilde tartışılacaktır.

Eskişehir Çevre Derneği, Türkiye'nin dört bir yanından yaklaşık 40 çevre örgütü temsilcisi ve çevre aktivistini Eskişehir’de ağırlamaktan büyük bir onur ve mutluluk duyduğunu belirterek, toplantıya tüm çevreye duyarlı yaşam savunucularını ve vatandaşları davet etmektedir.

Eskişehir Çevre Derneği Yönetim Kurulu, doğaya, doğal ve kültürel değerlere sahip çıkmak, yaşam hakkını savunmak için tüm çevre ve ekoloji kuruluşlarını, platformlarını birlikte düşünmeye, birlikte çalışmaya ve mücadele etmeye çağırmaktadır.

Doç. Dr. Dicle Yurdakul: “İklim uyumu ve hafifletme ihtiyaçları için yıllık 1,5 trilyon dolar gerekiyor.” Doç. Dr. Dicle Yurdakul: “İklim uyumu ve hafifletme ihtiyaçları için yıllık 1,5 trilyon dolar gerekiyor.”

Toplantıya katılarak, yağma ve talana karşı verilen mücadeleye destek verebilir ve çevremizi koruma adına önemli adımlar atılmasına katkı sağlayabilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi