Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko'ya göre, Ukrayna'nın başkentinin merkezi bir bölgesinde çok sayıda patlama meydana geldi.

Klitschko, Telegram mesajlaşma servisine yaptığı açıklamada, patlamaların Pazartesi günü erken saatlerde başkentin Shevchenkivskyi semtini vurduğunu ve çok sayıda konut binasına zarar verdiğini söyledi.

Klitshchko, "Kurtarıcılar olay yerinde" diyen Klitshchko, drone saldırısı olduğunu söylediği bir olay sonucunda konut dışı bir binada da yangın çıktığını sözlerine ekledi.

Kayıplar hakkında acil bilgi verilmedi.

AFP haber ajansından gazeteciler, hava saldırısı sirenlerinin çalmasından kısa bir süre sonra, yaklaşık 06:35 ve 06:45'te (03:35 GMT ve 03:45 GMT) iki patlama bildirdiler. Görgü tanıkları Reuters haber ajansına iki patlama olduğunu söyledi.

Kiev'in üniversiteler, öğrenci barları ve restoranlarla dolu işlek bir bölgesi olan Shevchenkivskyi bölgesi, bir hafta önce Rusya'nın Ukrayna'nın büyük şehirlerini bombalamasının bir parçası olarak yoğun saatlerde birkaç füze tarafından vurulmuştu.

Bu saldırılar, Rusya'nın 24 Şubat'ta başlayan savaşın ilk haftalarında şehri ele geçirme girişiminden vazgeçmesinden bu yana en şiddetliydi.

Son baskınlar, güney Kherson ve doğu Donetsk bölgelerindeki “ şiddetli çatışmalar ” sırasında gerçekleşti.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskyy, her gece görüntülü konuşmasında, cephede "önemli bir değişiklik" olmamasına rağmen, "Donbas'taki kilit noktaların (komşu kasabalar) Soledar ve çok şiddetli çatışmaların devam ettiği Bakhmut olduğunu" söyledi.

Rusya'yı, bazıları ciddi suçlardan dolayı uzun süreli hapis cezalarına çarptırılan 2.000 "hükümlü" savaş alanına koymakla suçladı.

Editör: Haber Merkezi