Emek

Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Özden Polatöz: “Hekim Sayısındaki Azalma Olumsuz Sonuçlar Doğurmaktadır”

Abone Ol

Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Özden Polatöz: “Hekim Sayısındaki Azalma Olumsuz Sonuçlar Doğurmaktadır”

İHTİYAÇ OLAN HASTANELERE HEKİM ATAMASI YAPILMALIDIR

Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Özden Polatöz, hekimlerin geçici görevlendirme ile başka yerlere gönderilmesinin acı sonuçlarına dikkat çekti. Dr. Mehmet Turan Yazlak, Dr. Sena Sakin ve sağlık emekçisi Ender Çoraklı’nın geçici görevlendirme sırasında trafik kazasında hayatlarını kaybetmesi üzerine bir açıklama yaptı.

GEÇİCİ GÖREVLENDİRMENİN ACI SONUCU

Adana Tabip Odası ve SES’in ortak düzenlediği ve KESK bileşenlerinin de destek verdiği basın toplantısında konuşan Uzm. Dr. Özden Polatöz, “Meslektaşlarımızın ve sağlık emekçisi arkadaşımızın ölümü bizleri derinden üzmüştür. Dr. Beyzanur Çetin arkadaşımız da ağır yaralı durumdadır. Yaşamını yitiren meslektaşlarımıza rahmet, ailelerine, yakınlarına ve sağlık camiasına başsağlığı diliyoruz. Yaralılara acil şifalar diliyoruz. Sağlık Bakanlığı tarafından çeşitli gerekçelerle yoğunlaştırılan geçici görevlendirme uygulamasının maalesef acı sonuçlarından biriyle daha karşı karşıya kaldık. Geçici görevlendirme gerektiren yerlere bir an önce hekim ataması yapılmalıdır. Hekim sayısındaki azalma olumsuz sonuçlar doğurmaktadır” dedi.

ŞİDDETİN PENÇESİNDEN KURTULAMAMIŞKEN YAŞANAN BU TRAJEDİLER MUTSUZ EDİYOR

Geçici görevlendirmenin birçok zorluğu olduğunu belirten Uzm. Dr. Polatöz, “Zaten yoğun iş yükü altında ezilmekte olan hekim ve sağlık çalışanlarının geçici görevlendirmelerle başka il ve ilçelere gönderilmesi zulüm olmaktadır. Hekim ve sağlık çalışanları olarak henüz şiddetin pençesinden kurtulamamışken yaşanan bu trajediler bizleri mutsuz etmektedir. Biz sağlık çalışanları çeşitli zorluklarla mesleğimizi ifa ederken; idarelerin keyfi uygulamaları ile de ek zorluklara maruz kalmaktayız. Geçici görevlendirmeler bir an önce sonlandırılmalı, geçici görevlendirme sırasında ulaşım da dahil pek çok bileşeni kapsayan güvenli ve güvenceli çalışma hakkının kamu otoritesinin sorumluluğunda olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz. İdareleri daha dikkatli olmaya ve gerekli düzenlemeleri bir an önce hayata geçirmeye davet ediyoruz. Yitirdiğimiz meslektaşlarımız 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun 13. maddesi gereğince iş kazasında hayatlarını kaybetmişlerdir. Maddi hakları karşılanarak en azından aileleri mağdur edilmemelidir. Hepimizin başı sağ olsun.” şeklinde konuştu.