"Karanlığa teslim olmayacağız"

"Eğitimi hedef alanlara boyun eğmeyeceğiz"

ANKARA - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Meclis'te Öğretmenlik Meslek Kanunu ve Milli Eğitim Akademisi yasa teklifine sert tepki gösterdi. AKP iktidarının karanlık zihniyetini ülkeye hakim kılmaya çalıştığını belirten Barut, "Öğretmenlik Meslek Kanunu ve Milli Eğitim Akademisi dayatmasına, eğitimin gericileştirilmesine ve eğitim emekçilerinin haklarının gaspına karşı teslim olmayacağız, boyun eğmeyeceğiz" dedi.

"Amaçları Karanlığın Hakim Olması"

BALCALI’DA PROF.DR. ALİ ANARAT ONURUNA SEMPOZYUM BALCALI’DA PROF.DR. ALİ ANARAT ONURUNA SEMPOZYUM

TBMM Genel Kurulu'nda yasa teklifi görüşülürken söz alan Ayhan Barut, AKP'nin Cumhuriyetin temel değerlerini zedelediğini savundu. "Laik, bilimsel, çağdaş, parasız ve eşit eğitim taleplerine kulak tıkayan iktidar, eğitimi gericileştirmeye yönelik müfredat değişiklikleri yapıyor. Bunların amacı aydınlık bir gelecek değil, karanlık zihniyetlerinin ülkeye hakim olmasıdır," ifadelerini kullandı.

"Yasa Teklifi Geri Çekilsin"

Kamuoyunun haklı tepkilerine ve eğitim paydaşlarının itirazlarına kulak asmayan iktidara tepkisini sürdüren Barut, şu açıklamayı yaptı: "Bütün itirazlara rağmen Öğretmenlik Meslek Kanunu ve Milli Eğitim Akademisi’ne yönelik düzenlemeden geri adım atmıyorlar. Tepkileri de dikkate almıyorlar. Eğitim sisteminin geleceği için, eğitim emekçilerinin haklarını ve taleplerini göz ardı eden bu yasal düzenleme teklifinin geri çekilmesini istiyoruz. Kimseye danışılmadan, konunun tarafları ve uzmanların görüşlerini almadan hazırlanan bu düzenleme sakıncalarla doludur. Eğitimi ve eğitim emekçilerini, öğrencilerimizi hedef alanların oyunlarına boyun eğmeyeceğiz!"

Editör: Haber Merkezi