Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, İstanbul'da bir anaokulunda düzenlenen mezuniyet gösterisine otizmli bir çocuğun alınmaması olayına sert tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Göktaş, "Bu çirkin ayrımcılığın güçlü bir şekilde karşısında, evladımızın ve ailesinin yanındayız" dedi.

Göktaş, olayla ilgili görüntülerin kendisine ulaşmasının ardından otizmli çocuğun annesiyle telefonda görüştüğünü belirtti. Görüşmede, çocuğun annesine her zaman yanlarında olduklarını ve ihtiyaç duyacakları her türlü desteği sağlayacaklarını ifade etti.

BÜYÜKŞEHİR’İN ‘ÇOCUK FUTBOL ŞENLİĞİ’ START VERDİ BÜYÜKŞEHİR’İN ‘ÇOCUK FUTBOL ŞENLİĞİ’ START VERDİ

Bakan Göktaş açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Biz, çocuğun insanlığın ortak emaneti olduğuna inanan bir medeniyetin temsilcileriyiz. Çocuklar söz konusu olduğunda onlardan başka koruyacağımız hiçbir üstün yararın olmadığına inanırız. Bu çirkin ayrımcılığın güçlü bir şekilde karşısında, evladımızın ve ailesinin yanındayız. Her biri toplumumuzun ayrılmaz, vazgeçilmez parçaları olan engelli bireylere karşı sorumluluk bilincimizin samimiyet ve toplumsal duyarlılık temelinde gelişmesini temenni ediyorum."

Bakan Göktaş, otizmli çocuğa ve ailesine her türlü desteği vermeye devam edeceklerini vurgulayarak, toplumda engelli bireylere yönelik sorumluluk bilincinin gelişmesi gerektiğini belirtti.

Editör: Haber Merkezi