Siyaset

Beritan Güneş Altın, "Gençlerin Barınma Krizi Göz Ardı Edilemez"

Abone Ol

Beritan Güneş Altın, Saadet Partisi'nin Önergesi Üzerine Konuştu: "Gençlerin Barınma Krizi Göz Ardı Edilemez"

Toplumsal Özgürlük Partisi sözcülerinden ve DEM Parti Mardın Milletvekili Beritan Güneş Altın, Saadet Partisi'nin önergesi üzerine Genel Kurul'da önemli açıklamalarda bulundu. Gençlerin barınma krizine dikkat çeken Altın, bu sorunun siyasi bir problem olduğuna vurgu yaptı.

Beritan Güneş Altın, gençlerin barınma sorununu defalarca gündeme getirdiklerini belirterek, bu durumun acil çözüm gerektirdiğini ifade etti. Altın, "Bugün bu sıralarda oturan herkes, iktidarın mensupları, küçük ortakları, herkes şu gerçeğin farkında: Bu ülkede gençler barınamıyor," dedi.

Konuşmasında, yurt kapasitelerinin azaltılması ve gençlerin hijyenik olmayan koşullarda yaşamaya mecbur bırakılmasının sadece bir barınma sorunu olmadığını, bunun arkasında siyasi bir tercih yattığını belirten Altın, "Değişmeyen, bizim mecbur bırakıldığımız bu sistem, bu gençlik düşmanı sistem tercih ediliyor," diye ekledi.

Altın, yurtların kapasitesinin artırılması ve gençlerin güvenli ve hijyenik koşullarda barınması için devletin tüm imkanlarının seferber edilmesi gerektiğini vurguladı. Ancak iktidarın bu konuda gerekli adımları atmadığını ve gençleri güvensiz yurtlarda yaşamaya mecbur bıraktığını belirtti.

Gençlerin gelecek kaygısından ve işsizlikten dolayı umutsuzluğa sürüklendiğini dile getiren Altın, bunun depresyon, anksiyete ve artan intihar oranlarına yol açtığını söyledi. Altın, "Tablo bu şekildeyken siz ne yapıyorsunuz? İktidar sıralarına sesleniyorum: Sizler, sahte övünç tablolarıyla övünüyorsunuz fakat geldiğimiz noktada artık yadsınamaz bir gerçek var," dedi.

Altın ayrıca, genç kadınların Aile Gençlik Fonu’yla eve kapatılmaya teşvik edilmesine ve üniversitelerdeki etkinliklerin iptal edilmesine karşı çıktı. Gençlerin siyasetin öznesi olma mücadelesinin engellendiğini belirten Altın, gençlerin yaşamın öznesi olarak yeni bir yaşam inşa etmek için mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Konuşmasının sonunda Altın, gençlerin umutsuzluğa kapılmadan mücadele etmeye devam edeceğini ve bu ülkeyi değiştireceklerini vurguladı. "Bütün bu zor şartlara rağmen; işçileşmeye, işsizliğe, derin yoksulluğa, gerontokrasiye rağmen; barınma kriziyle, göçle karşı karşıya kalan bütün gençlerle beraber bizler mücadelemizi yükseltmeye, yaşamın öznesi olarak yeni bir yaşamı inşa etmeye, size rağmen bu ülkeyi değiştirmeye ve gençlerin sözünü söylemeye devam edeceğiz," dedi.