Çanakkale Eğitim Sen Şube Başkanı İnal Akoğlu, 9 Temmuz 2024 tarihinde Ankara'da gerçekleştirilen eylemlerde öğretmenlere yönelik polis şiddeti ve sendikal hakların engellenmesini sert bir dille eleştirdi. AKoğlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Dün Ankara'nın göbeğinde, TBMM'nin yakınında öğretmenlere, sendika yöneticilerine çetelere, mafyalara, rantçılara, depremde on binlerin ölümüne neden olan müteahhitlere kurulmayan barikatlar kuruldu, yasaklamalar getirildi." diyerek yaşananları protesto etti.

Whatsapp Image 2024 07 10 At 16.06.17

Adana Büyükşehir Belediyesi; "Yaşar Kemal Yürüyüş Parkuru'nda Yapılan Ağaç Kesimiyle Hiçbir İlgimiz Yok" Adana Büyükşehir Belediyesi; "Yaşar Kemal Yürüyüş Parkuru'nda Yapılan Ağaç Kesimiyle Hiçbir İlgimiz Yok"

Öğretmenlik Meslek Kanunu tasarısına karşı tepkilerini dile getiren Eğitim Sen ve bağlı sendikalarının üyelerinin barışçıl eylemlerinin güvenlik güçleri tarafından engellendiğini belirten Akoğlu, "Anayasal hakkımızı kullanmak istedik ancak güvenlik güçleri iktidarın talimatıyla binlerce personeli karşımıza dikti." şeklinde konuştu.

Akoğlu, sendika yöneticileri ve üyelerinin gözaltına alınmasını da kınayarak, "Bu saldırılar, yasaklamalar, işkence ederek gözaltına almalar fiili ve meşru mücadelemizden bir adım olsun geri adım attırmayacaktır." ifadelerini kullandı. Gözaltına alınan sendika yöneticilerinin isimlerini açıklayan AKoğlu, yaşananların sendikal ayrımcılık ve temel hakların ihlali olduğunu belirterek, hükümeti ve güvenlik güçlerini eleştirdi.

Editör: Haber Merkezi