Çocukları Zararlı İçeriklere Karşı Koruma: "DUY" İhbar Hattı Oluşturuldu

Çocuk Kalbinin Güzelliği Büyükşehir’le Duvarlara Yansıyor Çocuk Kalbinin Güzelliği Büyükşehir’le Duvarlara Yansıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, çocukların korunması ve sağlıklı gelişimleri için yürütülen çalışmalara dair bilgiler paylaştı. Göktaş, "Çocuklarımızın geleceği çok önemli. Bu kapsamda, çocukların sağlıklı gelişimini desteklemek için Çocuk İçin Dost Uygulamalar web sitesi ve ihbar hattını hayata geçirdik," dedi.

Bakan Göktaş, çocukların her türlü tehlike ve zararlı içeriklerden korunması adına önemli adımlar attıklarını belirterek, DUY İhbar Platformu'nu oluşturduklarını açıkladı. Bu platform ile ailelere ve topluma yönelik bilinçlendirme çalışmaları yürütüldüğünü vurguladı.

Goktas Ver

"Dijital dünyanın getirdiği risklere karşı dikkatli olmalıyız" diyen Göktaş, DUY üzerinden sunulan rehberlerle aileleri desteklediklerini ifade etti. Çocuklara yönelik kitap ve oyuncak seçiminde öneriler sunan rehberlerin yanı sıra, siber zorbalık, dijital bağımlılık gibi konularda sosyal medya içerikleri ile ailelere yol gösterildiği belirtildi.

Yapılan ihbarların 7 gün 24 saat değerlendirdiğini dile getiren Göktaş, vatandaşların zararlı içerikleri "0530 918 11 17" numarası üzerinden bildirebileceklerini söyledi. Tüm bildirilen içeriklerin titizlikle inceleneceği ve gerekli mercilere iletileceği ifade edildi.

Göktaş, DUY projesi ile çocukların daha güvenli bir ortamda büyümeleri hedeflendiğini, herkesin bu konuda üzerine düşeni yapmaya davet ettiğini vurguladı.

Editör: Haber Merkezi