CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, artan girdi maliyetleri ve mısırda yaşanan verim kaybına dikkat çekerek Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO)'na, mısır alım fiyatını bir an önce açıklaması çağrısında bulundu.

Karakoz, küresel ısınma ve iklim değişikliği nedeniyle bu yıl mısırda ciddi oranlarda verim kaybı yaşandığını belirterek, “Girdi maliyetleri çok yükseldi. Üretici ciddi miktarlarda para harcıyor. Beklenen fiyat açıklanmazsa üretici zarar edecek ve gelecek yıl mısır ekmekten vazgeçecektir” dedi.

Bakan Uraloğlu: Türkiye'de Çağrı Cihazlarıyla İlgili Risk Bulunmuyor Bakan Uraloğlu: Türkiye'de Çağrı Cihazlarıyla İlgili Risk Bulunmuyor

Üretim Maliyetindeki Artış Endişe Verici

Temmuz ayında enflasyonun yüzde 62’lere ulaştığını hatırlatan Karakoz, mazot, gübre ve tohum gibi maliyetlerin geçen yıla göre önemli ölçüde arttığını vurguladı. TMO’nun alım fiyatını hâlâ açıklamamasının üreticileri tedirgin ettiğini belirterek, “TMO, üreticinin sesine kulak vermeli ve alım fiyatını en az 11 TL olarak açıklamalıdır” ifadesini kullandı.

"Mısır Alım Fiyatı 11 TL Olarak Açıklanmalıdır"

Karakoz, özellikle Adana, Çukurova, Samsun, Ordu, Sakarya, Niğde gibi bölgelerde mısır hasadının başladığını, ancak TMO’nun hâlâ bir fiyat açıklamadığını söyledi. "Şu anda mısırın üretim maliyeti 8-9 lirayı buluyor. Artan girdi maliyetleri dikkate alınarak, mısır alım fiyatı en az 11 TL olmalıdır. Aksi halde üretici mısır ekmekten vazgeçecektir," diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi