Hakan Tahmaz: GERÇEKÇİ OLARAK BARIŞI İSTEMENİN "Sözü Barıştan Yana Kurmanın Zamanı" Hakan Tahmaz: GERÇEKÇİ OLARAK BARIŞI İSTEMENİN "Sözü Barıştan Yana Kurmanın Zamanı"

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi, "Yenidoğan Çetesi" adıyla anılan ve SGK dolandırıcılığı iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında ortaya çıkan bebek ölümleriyle ilgili hükümete ve Sağlık Bakanlığı'na sert eleştirilerde bulundu. Dernek, sağlığın ticarileştirilmesi ve denetimsizliğin, sağlık sistemindeki çöküşe neden olduğunu vurgulayarak hükümeti halk sağlığını tehlikeye atan politikaları nedeniyle istifaya çağırdı.

"Sorun Sağlık Çalışanlarına Yüklenemez"

İHD, sağlık politikalarının hastaları müşteri, hastaneleri kar amacı güden kuruluşlar olarak gören bir anlayışa dönüştüğünü ve denetimsizlik nedeniyle sistemin çöktüğünü belirtti. Bu çöküşün yalnızca Yenidoğan Çetesi gibi münferit olaylarla açıklanamayacağını ifade eden İHD, sağlık çalışanlarının hedef gösterilmemesi gerektiğini, sorunun asıl kaynağının hükümetin sağlık politikaları olduğunu vurguladı.

"Bebek Ölümleri Sağlık Sistemindeki Çöküşün Bir Göstergesi"

Dernek, bebek ölümlerinin sistematik bir sorunun parçası olduğunu belirterek, sağlık sistemindeki denetimsizlik ve sağlığın ticarileştirilmesi nedeniyle halkın ve sağlık çalışanlarının mağdur edildiğini ifade etti. Bu olayın 19 ay önce tespit edilmesine rağmen, yalnızca soruşturma savcısının tehdit edilmesiyle gündeme gelmesini de eleştirerek, halkın gerçekleri bilme hakkının ihlal edildiğini söyledi.

"Sorumlular Hesap Vermeli"

İHD, bu olayda etkin bir soruşturma yürütülmesi ve faillerin cezalandırılması gerektiğini, ancak bunun yeterli olmadığını vurguladı. Hükümetin ve Sağlık Bakanlığı'nın bu olayların tekrar yaşanmaması için sağlık sistemindeki çürümeyi ortadan kaldıracak adımlar atması gerektiğini belirtti.

Editör: Haber Merkezi