Sağlık

Kadın ürolog Op. Dr. Ayşe Veyhürda Dikmen prostat tedavisindeki yenilikleri anlattı

Abone Ol

Kadın ürolog Op. Dr. Ayşe Veyhürda Dikmen, "Lazer teknolojisinin cerrahi girişimlere katılımıyla ameliyat tekniklerinde çığır açan gelişmeler ortaya çıkmaktadır. Ülkemizde son tekniklerin takip edilerek uygulanmasi çok gurur verici. Holmium lazer ve thulium lazer kullanılarak iyi huylu büyümüş prostat dokusunu tamamen çıkartmak mümkün " diyerek sık idrara çıkma şikayetleri olan 40 yas üzeri erkeklerin üroloji muayenesi olması gerektiğini vurguladı. 

Özellikle HoLep ve ThufLEP türü ameliyatlar kanamasız oluşu, kısa anestezi süresi ve yüzde yüz başarı oranıyla ülkemizde çok umut vadeden gayretlerle uygulanıyor. 

BayanürologOp.Dr. Ayşe Veyhürda Dikmen,  "Şu an ülkemizde uygulanan bu prostat ameliyatlarında, hasta, ameliyatın ertesi günü sondası çıkartılarak idrarini sorunsuz yapabiliyor, hızlı taburculuk ve erken iş yaşamına geri dönüş sağlanıyor" diye açıkladı. 

 Prostat tedavisinin geciktirilmesi durumunda, hastayı mesane taşı ve böbrek taşı sorunlarına kadar götürebildigini aktaran Ürolog Dr. Ayşe Veyhürda Dikmen, sık idrara çıkan tüm erkeklerin yılda bir kez PSA tetkiki yaptırmasıni önerdi.

İletişim: https://www.bayanurologdraysedikmen.com.tr/