Kadınlar Greve Çıkıyor: "Hayatı Durdurmak İçin, Dayanışmayı Büyütmek İçin!"

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Ankara'da gerçekleştirilen basın açıklamasında kadın grevinin önemine vurgu yaparak, "Hayatı durdurmak için, kadın dayanışmasını büyütmek için, taleplerimizi daha görünür kılmak için, mücadelemizdeki kararlılığımızı ortaya koymak için hep birlikte greve çıkıyoruz" dedi.

Ekran Görüntüsü 2025 02 26 134821

Kadın emeğinin ve mücadelesinin vurgulandığı açıklamada, kadınların yaşadığı eşitsizlikler, kadına yönelik şiddet ve ayrımcılıklara dikkat çekildi. DİSK'in kadın emeği mücadelesine verdiği desteği hatırlatan Çerkezoğlu, "Geçen yıl cumhuriyetin yüz yılını, kadınların ve emeğin yüz yılı yapacağız demiştik. Bu yıl ise 8 Mart'ın mücadelenin ve dayanışmanın sesi olması için alanlardayız" ifadelerini kullandı.

Kadınlar el ele ekonomik özgürlüğe Kadınlar el ele ekonomik özgürlüğe

Kadınlar Hayatı Yeniden Üretiyor

DİSK Kadın Komisyonu, 7 Mart'ta gerçekleşecek grev için "Yaptığımız iş her ne olursa olsun bırakıp sokakları, meydanları dolduruyoruz. 7 Mart'ta greve çıkıyoruz" açıklamasını yaptı. Kadınların gündelik hayatta görünmez kılınan emeği ve yüklerinin ortadan kalkması için kamusal sosyal politikaların hayata geçirilmesi gerekliliğine vurgu yapıldı.

Kadınlar, "Eşit işe eşit ücret, kadına yönelik şiddetin ve cinayetlerin son bulması, ILO 190 Sayılı Sözleşme'nin onaylanması, ev işlerinin ve bakım emeğinin kadınların omzundan alınması için" alanlarda olacaklarını duyurdu.

Ekran Görüntüsü 2025 02 26 134807

"Kadın Grevleri Tarihimizde Var!"

Basın açıklamasında, kadın grevinin tarihsel köklerine de dikkat çekildi. 1910 yılında Bilecik ve Bursa'da ipek işçisi kadınların gerçekleştirdiği ilk kadın grevinin mücadele tarihine kazındığı hatırlatıldı. Bugün de aynı dayanışmayla harekete geçtiklerini belirten kadınlar, 7 Mart'ta hayatı durdurma çağrısı yaptı.

"Yaşasın Kadın Dayanışması, Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz!"

DİSK İç Anadolu Bölge Temsilcisi Birgül Kaya, #KadınlarGrevde bildirisini okuyarak, "Eşitlik, özgürlük ve adalet taleplerimizle alanlardayız. Kazanılmış haklarımıza yönelik saldırılara karşı sessiz kalmayacağız. 7 Mart'ta grevdeyiz!" dedi.

Kadınlar, "Susma, durdur, isyan haktır!" sloganlarıyla seslerini yükselterek, mücadelelerini sürdüreceklerini vurguladılar.

Editör: Haber Merkezi