Normalleşme araştırmasından dikkat çeken sonuçlar: Muhalif seçmen bu girişimleri gereksiz buluyor, erken seçim istiyor! Normalleşme araştırmasından dikkat çeken sonuçlar: Muhalif seçmen bu girişimleri gereksiz buluyor, erken seçim istiyor!

Kamuran Tanhan'dan Yangın Felaketiyle İlgili Açıklama ve Sorular

Mardin Milletvekili Kamuran Tanhan, 20 Haziran akşamı Diyarbakır’ın Çınar ilçesinin Köksalan Mahallesi ve Yazçiçeği Köyü ile Mardin’in Mazıdağı ilçesi Yücebağ ve Yetkinler Köyü’nde meydana gelen ve 55 bin dekar alanın etkilendiği yangın felaketiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yangının, hazırlanan bilirkişi raporuna göre elektrik direğinden kaynaklı olduğu iddia edilmektedir.

Yangının Etkileri:

  • 24 Haziran itibariyle resmi rakamlara göre 15 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda ağır yaralının bulunduğu ve yüzlerce hayvanın telef olduğu tespit edilmiştir.
  • Yaralılar öncelikle Mardin’deki hastanelere götürülmüştür. Ancak, Mardin’de yanık ünitesi bulunmadığı için ağır yaralı hastalar en yakın yanık ünitesi olan Diyarbakır’a sevk edilmiştir.
  • Mardin ve Diyarbakır arasındaki mesafe 90 km olup, yaklaşık 1,5 saat sürmektedir. Yanık vakalarında acil müdahale gerekmekte ve bu nedenle yaralıların sevki sırasında hayatını kaybetme riskleri artmaktadır.

Yanık Ünitesinin Eksikliği ve Sorular: Kamuran Tanhan, Mardin'deki hastanelerde yanık ünitesinin bulunmamasının kaygı verici olduğunu belirterek şu soruları yöneltti:

  1. Mardin’de neden bir yanık ünitesi bulunmamaktadır?
  2. Hasta sevkleri için kullanılan 112 Acil Yardım Ambulanslarında soğutma battaniyelerinin yetersiz olduğu iddiaları doğru mudur? Doğruysa bunun gerekçesi nedir?
  3. Mardin’de yanık ünitesinin ne zaman hizmete girecektir?
  4. Olası bir kazada yahut yangında yaralanan yanık hastalarına erken müdahale edilmediği için can kaybı yaşanırsa bu durumun sorumlusu kim ya da kimler olacaktır?
  5. Mardin’e en yakın yanık ünitesinin 90 km uzakta olmasının, hasta hakları ve yaşam hakkının yok sayılması anlamına gelip gelmediği?
  6. 24 Haziran 2024 tarihi itibariyle Türkiye’nin farklı illerinde yanık ünitesi olmadığı için müdahalenin geç yapılmasından dolayı kaç kişide kalıcı sağlık sorunu oluşmuştur? Kaç kişi hayatını kaybetmiştir?

Kamuran Tanhan’ın bu açıklamaları ve soruları, yangın felaketi sonrası yaşanan can kayıpları ve yaralıların durumu konusunda yetkililerden acil cevap beklenmektedir. Tanhan, Mardin’de acil yanık ünitesi kurulması ve 112 Acil Yardım hizmetlerinin iyileştirilmesi için yetkilileri göreve çağırmıştır.

Editör: Haber Merkezi