Aralarında İstanbul, Ankara, Samsun ve Giresun’un da bulunduğu 75 ilde çok kuvvetli sağanak yağışların etkili olması bekleniyor.

Yağışlar, bazı bölgelerde sel riskini artırırken, önümüzdeki beş gün boyunca vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği açıklandı. 

Son tahminlere göre, Türkiye genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hâkim olacak. Marmara (Edirne ve Kırklareli hariç), İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve batısı, Batı ve Doğu Karadeniz ile Orta Karadeniz kıyıları ve Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Özellikle Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdenizİç Anadolu'nun güneybatısı, Doğu Anadolu’nun güneybatısı ve İstanbul, Sakarya, Kocaeli gibi bölgelerde yağışların çok kuvvetli olması öngörülüyor.

Uzm. Dyt. Kumsal Kurucu, Kahve Tutkunları Dikkat! Uzm. Dyt. Kumsal Kurucu, Kahve Tutkunları Dikkat!

Ayrıca Bingöl, Muş, Bitlis, Batman, Siirt, Sinop ve Diyarbakır'ın kuzey kesimleri de yoğun yağıştan etkilenecek. Tekirdağ’ın Saray ve Çerkezköy ilçeleri, Balıkesir'in kuzeyi ve Çanakkale'nin doğusu da bu yağışlardan nasibini alacak. Erzurum’un güneyi ve Hakkari’nin doğusunda da kuvvetli yağışlar bekleniyor. 

Meteoroloji, Marmara’nın batısı ve kıyı Ege'de kuzey yönlerden esecek kuvvetli rüzgarlar konusunda da uyarıda bulundu. Rüzgar hızının 40 ila 60 km/s arasında olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIKLARI

Hava sıcaklıklarının Güneydoğu Anadolu'da 2 ila 4 derece düşmesi, diğer bölgelerde ise mevsim normallerinde seyretmesi bekleniyor.

RÜZGAR

Genellikle kuzey yönlerden hafif ve orta kuvvette esecek rüzgar, Marmara’nın batısı ve kıyı Ege’de ise hızını artırarak saatte 40-60 km'ye ulaşacak.

UYARILAR

Meteoroloji, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güneybatısı ve Doğu Anadolu’nun güneybatısı ile İstanbul, Sakarya, Kocaeli, Bingöl, Muş, Bitlis, Batman, Siirt gibi bölgelerde kuvvetli yağışlar konusunda vatandaşları dikkatli olmaya çağırıyor. Özellikle sel, su baskını gibi olumsuz durumlara karşı tedbir alınması gerekiyor.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Marmara: Bölgede parçalı ve çok bulutlu hava hâkim olacak. Edirne ve Kırklareli dışında bölge genelinde sağanak yağışlar bekleniyor. İstanbul, Sakarya ve Kocaeli çevrelerinde yağışlar kuvvetli olacak. Kırklareli kıyıları, Tekirdağ'ın Saray ve Çerkezköy ilçeleri, Balıkesir'in kuzeyi ve Çanakkale'nin doğusunda da yağışlar şiddetini artıracak.

Ege: Parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor. İç kesimlerde ise yerel sağanak yağışlar görülecek. Bölgenin batısında kuzey yönlerden esen rüzgar, saatte 40-60 km hıza ulaşarak kuvvetli olacak.

Akdeniz: Batı ve Doğu Akdeniz'de parçalı ve çok bulutlu hava beklenirken, iç kesimlerde yerel sağanak yağışlar kuvvetli şekilde etkili olacak. Antalya'nın iç kesimleri ve Isparta gibi bölgelerde yağışlar yoğun olacak.

İç Anadolu: Bölgenin güney ve batısında sağanak yağışlar etkili olacak. Konya, Karaman, Nevşehir ve Aksaray çevrelerinde yağışların kuvvetli olması bekleniyor.

Karadeniz: Batı Karadeniz'de yağışlar etkili olacak, özellikle Sinop ve Kastamonu kıyılarında kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. Orta ve Doğu Karadeniz'de ise sağanak yağışların aralıklı şekilde devam edeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Bölgenin genelinde sağanak yağışlar etkili olacak. Erzurum’un güneyi, Hakkari’nin doğusu ve Malatya, Elazığ, Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinde kuvvetli yağışlar görülecek.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı bulutlu havanın hâkim olduğu bölgede, yer yer sağanak yağışlar görülecek. Batman, Siirt ve Diyarbakır’ın kuzey kesimlerinde yağışların kuvvetli olması bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi