Parlamento seçimlerinin ilk turu arifesinde ve "benzeri görülmemiş bir trans karşıtı kampanya"nın ardından düzenlenen Paris Onur Yürüyüşü, ana teması transfobiyle mücadele olan, Fransa'nın başkenti Paris'te binlerce kişiyi bir araya getirdi.

Ekran Görüntüsü 2024 06 30 134216

Inter-LGBT grubuna göre, Fransa'nın başkenti Paris'te LGBTQ hakları için düzenlenen Paris Onur Yürüyüşü'ne cumartesi günü katılım "olağanüstü" oldu. Bu yılki tema olan transfobiyle mücadele için on binlerce kişi protesto düzenledi.

Organizatörler 110 bin kişinin katıldığını iddia ederken, polis bu rakamı 85 bin olarak verdi.

Öğle saatlerinden itibaren işçi sınıfının yaşadığı Porte de la Villette semtinde toplanan çoğunluğu gençlerden oluşan kalabalık, "Haklarımıza oy verin", "Hayatınıza biraz ışıltı katın" ve "Mücadele benim gururumdur" gibi sloganlar attı.

DSÖ: Yeterli Fiziksel Aktivite Yapmayan 1,8 Milyar Yetişkin Hastalık Riski Altında DSÖ: Yeterli Fiziksel Aktivite Yapmayan 1,8 Milyar Yetişkin Hastalık Riski Altında

Ekran Görüntüsü 2024 06 30 134355

Yürüyüşün başındaki pankartta "Transfobiye karşı: trans-dayanışma" yazılıydı.

OUTrans grubunun yöneticisi Anais Perrin-Prevelle, "Şimdiye kadar cehaletten muzdariptik, ama şimdi doğrudan nefret var" dedi.

"2024'te eşi benzeri görülmemiş bir trans karşıtı kampanya yaşandı" diyen Trump, özellikle transgender aktivistleri tarafından transfobik olarak nitelendirilen "Transmania" adlı kitabın yayınlanmasına dikkat çekti.

Erken parlamento seçimleri arifesinde düzenlenen Onur Yürüyüşü, LGBTQ haklarına karşı çıkanlara yönelik siyasi sloganlar ve konuşmalar için bir platform işlevi görüyor.

Trans destek derneği Acceptess-T'nin eş başkanı Mimi, "Onur bir kutlamadır, ancak kutlamadan önce çok ciddi bir toplumsal ve politik bağlamda isyan, öfke vardır" dedi.

Annelerinin endişeleri nedeniyle isimlerini açıklamayı tercih etmeyen Normandiya'dan 16 ve 20 yaşlarındaki iki kız kardeş şunları söyledi: "Küçük kasabamızda lezbiyen olarak ortaya çıkmak zor, ancak burada kendimizi çevrelenmiş ve güvende hissediyoruz. Bu bizim ilk yürüyüşümüz ve tehdit altında olan haklarımızı talep etmek istiyoruz."

Renkli gösteriler, perküsyon konseri ve Act-up derneğinin Londra tarzı otobüsüyle yürüyüş öğleden sonra Place de la République'e ulaştı.

Göstericiler AIDS'ten ölenler için üç dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Sadece yürüyüşün başında, yürüyüşün güvenlik görevlileri ile aşırı sağcı aktivistler arasında bir arbede yaşandı.

Polis kaynağına göre kimse yaralanmadı.

Editör: Haber Merkezi