Özgür Özel ve Müsavat Dervişoğlu, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen resepsiyona katıldı ve önemli açıklamalarda bulundu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Biz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin hakkı, menfaati neyse tüm Türkiye olarak onun arkasındayız." dedi.

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre ve eşi Emel Töre'nin ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyonda, Özel ve İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"Normalleşme Arayanlar, Sistemi Anormalleştirenlerdir"

Siyasi partiler arasındaki "normalleşme" süreciyle ilgili soru üzerine Dervişoğlu, "Bizim aramızda hiç anormalleşme olmadı" dedi. Özgür Özel de partisinin İYİ Parti ile ilişkilerinin her zaman normal olduğunu belirtti.

"Türkiye'nin Ortak Menfaatleri İçin Birlikteyiz"

Özel, Türkiye'nin dışına çıktıklarında Türkiye'nin ortak menfaatlerine muhalefet edecek bir parti olmadıklarını vurguladı. "Biz Türkiye'de muhalefet partisiyiz. Bizi yurt dışında Türkiye'nin ortak menfaatlerine muhalefet edecek bir parti gibi gören varsa çok yanılıyor," dedi.

"Güçlü Meclis Vurgusu"

CHP ve İYİ Parti'nin genel başkanlarının değiştiğini ve her iki genel başkanın da grup başkanvekilliğinden geldiğini hatırlatan Özel, Meclis'in önemine vurgu yaptı. "En kısa zamanda Türkiye'nin güçlü bir parlamentoya kavuşması lazım," dedi.

Resim

"Normalleşme Arayışı İçerisinde Değilim"

Dervişoğlu, iki parti arasındaki ilişkilerin her zaman normal olduğunu belirterek, "Normalleşme arayışı içerisinde değilim," dedi.

"KKTC'nin Menfaatlerinin Arkasındayız"

Güney Kıbrıs Rum kesiminin Larnaka'ya deniz üssü kurma projesine ilişkin soruya yanıt veren Özel, barış kanallarının açık tutulması gerektiğini belirtti. "Yunanistan'ın attığı adım yanlıştır. Ülkenin menfaati buna aynen mukabeleyi gerektiriyorsa bunu destekleriz," dedi.

Dervişoğlu da, KKTC'nin hak ve hukukunu savunmak için TBMM'nin üzerine düşen sorumluluğu yerine getireceğini belirtti.

Özgürözel

Resim

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçlı Yemin Tepkisi: "Ordumuzu Yıpratmaya İzin Vermeyiz" Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçlı Yemin Tepkisi: "Ordumuzu Yıpratmaya İzin Vermeyiz"

Resim

Lefkoşa'da Azerbaycan Şehit Evlatları Grubu ve Kıbrıs Barış Harekatı Gazileri ile bir araya geldi.

Resim

Resim

Resim

Editör: Haber Merkezi