Sağlık Bakanı Memişoğlu'ndan e-Nabız Güvenliği Açıklaması: "Hiçbir Verinin Ulaşma Şansı Yok"

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Kars'ta yaptığı ziyarette e-Nabız Kişisel Sağlık Kaydı Sistemi'ne dair açıklamalarda bulundu. Memişoğlu, sistemin tamamen güvenli olduğunu vurgulayarak, "Hiçbir verinin başka bir yere ulaşma şansı e-Nabız üzerinden yok. Bu konuda yapılan spekülasyonlara itibar edilmemesini istiyorum" dedi.

EMZİRME HAFTASI BALCALI’DA KUTLANDI EMZİRME HAFTASI BALCALI’DA KUTLANDI

Kars Valisi Ziya Polat'ı ziyaret eden Memişoğlu, Kars'ta daha iyi sağlık hizmeti sunmak için çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin sağlık bilişim altyapısında dünyaya örnek olduğunu ifade eden Bakan Memişoğlu, özellikle Kovid-19 dönemindeki başarıların bu sistem sayesinde elde edildiğini vurguladı.

E-Nabız sisteminin kişisel veri güvenliğinin sağlandığını belirten Memişoğlu, hastaların kendilerinden başka kimsenin bu verilere erişemeyeceğini söyledi. Sistemin spekülasyonlara konu edilmesinin üzücü olduğunu belirten Memişoğlu, vatandaşların resmi açıklamalara güvenmeleri gerektiğini dile getirdi.

"Ben bile bakan olarak e-Nabız verilerini göremem" diyen Memişoğlu, bu konuda oluşan yanlış algıları yıkmak için çalışmaların süreceğini belirtti.

Editör: Haber Merkezi