Emek

Adana Tabip Odası Yönetiminden Uzm. Dr. Halil Nacar’a Nezaket Ziyareti

Abone Ol

HEKİMLERİN YAŞADIĞI SIKINTILAR MASAYA YATIRILDI

Adana Tabip Odası Başkanı Psikiyatri Uzmanı Dr. Özden Polatöz, Genel Sekreter Dr. Hakan Şen, Yönetim Kurulu Üyeleri Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Gökhan Alıcı, Ortopedi Uzmanı Dr. Sedat Yeniocak ve Dr. Şehriban Aydın, hekimlerin sorunlarına yönelik istişarede bulunmak için Adana İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Halil Nacar’ı makamında ziyaret etti.

UZM. DR. POLATÖZ, “ŞİDDETE EN ÇOK UĞRAYAN MESLEK GRUBUYUZ”

Adana Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyelerini tek tek tanıtan Başkan Uzm. Dr. Özden Polatöz, “Biz hekimler insan sağlığını korumayı ve iyileştirmeyi hayatımızın merkezine koyan birer sağlık profesyoneli olduğumuz tüm kesimlerce bilinmekle beraber şiddete en çok uğrayan meslek grubuyuz. Şiddet uygulayıcılarına verilen cezaların azlığı ve ceza almama algısı; şiddetin arttıran unsurlar olarak karşımıza çıkıyor. Şiddeti önleyici ciddi yasaların çıkmasını ilgili bakanlıklara iletmenizi sizden talep ediyoruz. Bu aralar Aile Hekimlerimizin performans ödemelerinde sistemsel yanlışlıklar var. Meslektaşlarımızın maaşlarında ciddi kesintiler oluyor. Çözümünü sizden bekliyoruz. Aslında Adana Tabip Odası ile Sağlık İl Müdürlüğü birbirini tamamlayan unsurlardır. Hekimlerin toplumsal saygınlığını arttırmak, hasta-hekim ilişkilerini güçlendirmek, toplumun sağlık çalışanlarına yönelik farkındalığını arttırmak, sağlık okuryazarlığını güçlendirmek gibi konularda işbirliği içerisinde olmak arzusundayız. Bizleri ağırladığınız için çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

UZM. DR. NACAR, “BİZ HEKİMLER İNSANLARIN HER AN YANLARINDAYIZ”

Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Özden Polatöz ve YK Üyelerinin ziyaretini önemsediğini söyleyen Adana İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Halil Nacar, “Öncelikle yönetiminiz hayırlı uğurlu olsun. Sizlerle iş birliğine her zaman hazırız. Biz hekimler insanlara dokunabilen, her anlarında yanlarında olabilen insanlarız. Sayın Bakanımızın da söylediği gibi “biz sağlık hizmetini organize ederken kamu - özel, üniversite – muayenehane - klinik diye ayırmıyoruz. Sonuçta insanımıza hizmet ediliyor” Biz de tüm sistemlerimizde aynı gayreti gösteriyoruz. Sonuçta hepimiz güvenli, konforlu çalışma ortamları olsun istiyoruz. Özlük hakları korunsun istiyoruz. Ben bir yönetici olarak öfke hissedeceğim bir meslektaşım olmadı. Olsada telafi ederim. Onun için bu ziyareti ben önemsiyorum. İlk fırsatta iade-i ziyarete geleceğim.” diye konuşan Sağlık İl Müdürü Uzm. Dr. Nacar, kendisine iletilen sorunları anında ilgili birimin yöneticilerini arayarak, sorunların çözümünü sağladı.