Siyaset

Bakanlık Karaduvar Mahallesi'ndeki Petrol Tesisinin Çevreyi Kirletmediğini İddia Etti, Perihan Koca Tepki Gösterdi

Abone Ol

Bakanlık Karaduvar Mahallesi'ndeki Petrol Tesisinin Çevreyi Kirletmediğini İddia Etti, Perihan Koca Tepki Gösterdi

DEM Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca'nın Mart ayında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na yönelttiği Akdeniz ilçesi Karaduvar Mahallesi'ndeki petrol ikmal hatlarının çevreye verdiği zararlarla ilgili soru önergesine aylar sonra cevap geldi. Bakanlık tarafından verilen cevapta, OPET Petrolcülük A.Ş.'ye ait petrol ikmal ve dolum tesislerinin 28 Mart 2024'te denetlendiği ve herhangi bir sızıntı ya da kokuya rastlanmadığı ifade edildi.

Bakanlık açıklamasında, boru hattının düzenli olarak denetlendiği ve 14 Haziran 2023 tarihli Boru Hattı Hidrostatik Test Raporu'na göre herhangi bir sızma ve kaçak gözlemlenmediği vurgulandı. Ayrıca tesisin 2028 yılına kadar faaliyet göstermeye devam edeceği belirtildi.

Bakanlığın bu açıklamasına tepki gösteren Perihan Koca, bakanlığın halkın endişelerini görmezden geldiğini ve şirket yanlısı bir tavır sergilediğini ifade etti. Koca, “Bakan Bey buyursun gelsin, tesisi yerinde görsün. Sızma, koku, patlama tehdidi var mı yok mu, gelsin kendisi yerinde görsün bakalım. Karaduvar halkı yıkıma terk ediliyor,” diyerek tepkisini dile getirdi.

Karaduvar halkı uzun süredir çevre kirliliği ve olası riskler nedeniyle endişe duyarken, bakanlığın bu açıklaması tartışmaları daha da alevlendirdi.