Siyaset

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış: “Balık Çiftlikleri Ekosisteme ve Turizme Zarar Verecek”

Abone Ol

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Aydıncık ilçesine taşınması planlanan balık çiftliklerine yönelik tepkisini sert bir dille ifade etti. Kış, çevresel ve hukuki açıdan ciddi sorunlara yol açacak bu projeye verilen “ÇED olumlu” raporunun halkın iradesine aykırı olduğunu belirtti.

2017’den Bu Yana 36 Balık Çiftliği İçin ÇED Başvurusu Yapıldı

Gülcan Kış, Aydıncık’ta 2017 yılından bu yana 36 balık çiftliği için ÇED başvurusu yapıldığını ve bu başvuruların bölgenin turizmi ve ekosistemini büyük tehlikeye attığını söyledi. “Bölgemizi tehdit eden bu projeler, çevresel dengeleri bozacak” dedi.

“Balıkesir’de Reddedilen Projeyi Aydıncık’a Taşımak Kabul Edilemez”

Kış, Balıkesir Edremit’te turizme zarar vereceği gerekçesiyle reddedilen projelerin Mersin Aydıncık’ta hayata geçirilmek istenmesini eleştirdi. “Bu projeyi Mersinliler olarak asla kabul etmiyoruz” diyerek, bu kararın çevreye ve halkın iradesine saygısızlık olduğunu vurguladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Başlattığı Hukuki Sürecin Takipçisiyiz!

Kış, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin projeye karşı başlattığı hukuki süreci yakından takip ettiklerini ve Mersin’in korunması için gerekli tüm adımları atacaklarını belirtti. “Halkımızla birlikte bu projelere karşı mücadelemizi sürdüreceğiz” diyerek kararlılık mesajı verdi.