Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TRT Haber'de katıldığı canlı yayında, güncellenen Orta Vadeli Program (OVP) ve Türkiye ekonomisi üzerine açıklamalarda bulundu. Yılmaz, 5 Eylül Perşembe günü OVP’nin kamuoyuyla paylaşılacağını duyurdu.

Eğitim-İş Adana 1 No'lu Şube: "Adana Öğretmenevi'nde Ayrımcılık Kabul Edilemez!" Eğitim-İş Adana 1 No'lu Şube: "Adana Öğretmenevi'nde Ayrımcılık Kabul Edilemez!"

Yılmaz, "Bölgesel olumsuzluklara ve uyguladığımız fiyat istikrarına dönük sıkılaştırıcı politikalara rağmen istihdamımız artmaya devam ediyor. Bu yıl 1 milyonun üzerinde istihdam artışı bekliyoruz," dedi. Türkiye ekonomisinin yılın ikinci çeyreğinde %2,5 büyüdüğünü belirten Yılmaz, bu büyümenin yarıdan fazlasının dış talep kaynaklı olduğunu ve bunun sevindirici bir gelişme olduğunu ifade etti.

Ekonomideki büyümenin dengeli bir şekilde sürdüğüne dikkat çeken Yılmaz, büyüme oranlarının tarihsel ortalamaların biraz altında seyrettiğini ancak enflasyonu düşürmek için sıkı bir politika izlendiğini vurguladı. Yılmaz, "Büyüme oranlarımız tarihsel ortalamaların bir miktar altında. Niye böyle? İki temel meselemiz var. Enflasyonu düşürmek için sıkı bir politika izliyoruz. Diğer taraftan dünya talebi, büyümesi de iyi değil," dedi.

Türkiye'nin son bir yıl içinde büyük bir deprem afeti yaşadığını hatırlatan Yılmaz, bu olumsuz şartlara rağmen ekonominin toparlandığını belirtti.

Güncellenen OVP’nin ana çerçevesinin enflasyonu düşürmek, depremin yaralarını sarmak, büyümeyi ve istihdamı korumak, kalıcı sosyal refahı artırmak olduğunu söyleyen Yılmaz, "Makroekonomik değerler, bütçe büyüklükleri ve yapısal reformlar gibi üç temel alanda güncelleme yapacağız," şeklinde konuştu.

Yılmaz ayrıca, Türkiye'nin büyüme oranları açısından diğer ülkelerden olumlu anlamda ayrıştığını ve en önemli faktörün siyasi istikrar ve güven olduğunu belirtti. "Türkiye, dünyanın bu zorlu döneminde siyasi istikrara ve güven ortamına sahip olduğu için olumlu ayrışan bir ülke," diye ekledi.

Yeni OVP’nin açıklanmasıyla birlikte Türkiye’nin ekonomik hedefleri, büyüme beklentileri ve yapısal reformlarla ilgili detaylar netlik kazanacak.

Editör: Haber Merkezi