IPC'nin son akut gıda güvensizliği analizi, Gazze'de yüksek kıtlık riskinin devam ettiğini ortaya koyuyor

25 Haziran 2024 -- Gazze için bugün yayınlanan en son Entegre Gıda Güvenliği Aşama Sınıflandırması (IPC) analizine göre, çatışma devam ettiği sürece Gazze genelinde yüksek Kıtlık riski devam ediyor ve insani erişim kısıtlanıyor. Uyarı, 27 Mayıs ile 4 Haziran 2024 tarihleri ​​arasında mevcut olan kanıtlara dayanmaktadır.

IPC analizi, düşmanlıkların yol açtığı yıkımın tarif edilemez düzeyde olmaya devam ettiğini belirtiyor. IPC'nin Gazze için Mart 2024'te yayınlanan önceki akut gıda güvensizliği analizi, düşmanlıkların derhal durdurulması ve temel malzeme ve hizmetlerin sağlanmasına sürekli erişimin sağlanması halinde, Gazze'nin kuzeyinde muhtemelen Mayıs ayı sonuna kadar Kıtlığın meydana geleceğini öngörüyordu. nüfus gerçekleşmedi. Mart ayından bu yana Gazze'nin kuzeyine sağlanan gıda teslimatları ve beslenme hizmetleri, insani yardım erişimi çok sınırlı olmaya devam etse de, bu bölgedeki nüfusun acısını geçici olarak hafifletti.

Mayıs ayı başlarında yeniden başlayan düşmanlıkların ardından Gazze'nin güneyinde durum önemli ölçüde kötüleşti. Refah saldırısının başladığı 6 Mayıs'tan bu yana bir milyondan fazla insan yerinden edildi. Refah sınır kapısının kapatılması ve Karem Şalom geçişindeki aksamalar, güney valiliklerindeki yaklaşık iki milyon kişiye insani yardım erişimini daha da kısıtladı. Yerinden edilmiş nüfusların su, sanitasyon, hijyen (WASH), sağlık ve diğer temel altyapının önemli ölçüde azaldığı alanlarda daha fazla yoğunlaşması, nüfusun beslenme ve sağlık durumu üzerinde yıkıcı etkileri olabilecek hastalık salgınları riskini artırıyor.

ABD, Amerikalılar'ı Tahliye Etmeye Hazır Olmak İçin İsrail ve Lübnan'a Yakın Bir Yere Kuvvet Taşıyor ABD, Amerikalılar'ı Tahliye Etmeye Hazır Olmak İçin İsrail ve Lübnan'a Yakın Bir Yere Kuvvet Taşıyor

Şu anda Gazze halkının 2,15 milyonu veya %96'sı yüksek düzeyde akut gıda güvensizliğiyle karşı karşıyadır (IPC 3 ve üzeri) ve 495.000 kişi veya nüfusun %22'si hâlâ aşırı gıda eksikliği yaşamaktadır (IPC 5). Devam eden çatışmaların ve insani yardıma erişim zorluklarının öngörülemezliği göz önüne alındığında, herhangi bir önemli değişiklik, Kıtlığın çok hızlı bir şekilde kötüleşmesine yol açabilir.

Yalnızca düşmanlıkların sona ermesi ve acil, engelsiz ve sürekli insani yardım erişimi Gazze Şeridi'nde Kıtlık yaşanması riskini azaltabilir. Gazze halkının artık barışa ihtiyacı var.

Arka plan

  • Entegre Gıda Güvenliği Aşama Sınıflandırması (IPC), gıda güvenliğini ve beslenme analizini ve karar almayı iyileştirmeye yönelik çok ortaklı bir girişimdir. Hükümetler, BM Kuruluşları, STK'lar, sivil toplum ve diğer ilgili aktörler, IPC sınıflandırmasını ve analitik yaklaşımı kullanarak, bir ülkedeki akut ve kronik gıda güvensizliğinin ve akut yetersiz beslenme durumlarının ciddiyetini ve büyüklüğünü, uluslararası kabul görmüş standartlara göre belirlemek için birlikte çalışırlar. standartlar.
  • IPC ortaklığının bir üyesi olarak DSÖ, bu değerlendirme için sağlık durumuna ilişkin teknik uzmanlık ve bilgi sağlamıştır.
  • Gazze için IPC analizine bağlantı: https://www.ipcinfo.org/ipc-country-analiz/details-map/en/c/1157065/?iso3=PSE

Editör: Haber Merkezi