Dünya

İsrail'in Han Yunus'ta Filistinlilerin sığındığı okulu vurması sonucu 25 kişi öldü, 53 kişi yaralandı.

Abone Ol

İsrail'in Gazze'deki Okula Saldırısı: 25 Filistinli Öldü, 53'ten Fazla Yaralı

Gazze Şeridi'nin Han Yunus kentinde İsrail tarafından yerlerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı bir okula düzenlenen saldırıda 25 Filistinli hayatını kaybetti, 53'ten fazla kişi yaralandı.

Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan Açıklama

Filistin Sağlık Bakanlığı, yaptığı yazılı açıklamada, "İşgalciler Han Yunus kentinin doğusundaki Abesan beldesinde yerinden edilmiş kişilerin barındığı bir okulu hedef alarak iğrenç bir katliam gerçekleştirdi." ifadelerine yer verdi. Saldırıda ilk belirlemelere göre 25 kişinin öldüğü, 53'ten fazla kişinin yaralandığı belirtildi.

Filistin Kızılayı'nın Müdahalesi

Filistin Kızılayı, yazılı bir açıklama yaparak ilk yardım ekiplerinin yaralıları kentteki Nasır ve El-Emel hastanelerine nakletmek için çalıştığını duyurdu. Ayrıca, Filistin Kızılayı, İsrail'in Han Yunus'un merkezindeki Ebu Hamid Kavşağı'nı bombalaması sonucu ölen ve yaralananlar olduğunu açıkladı.

İnsanlık Dramı

Bu saldırı, Gazze Şeridi'nde yaşanan insanlık dramının bir başka acı yüzünü ortaya koydu. Yerlerinden edilmiş Filistinlilerin barındığı bir okulun hedef alınması, uluslararası toplumda büyük tepki ve üzüntü yarattı. Saldırının ardından bölgede büyük bir kaos ve korku hakim oldu.

Uluslararası Tepkiler Bekleniyor

Olayın ardından, uluslararası toplumlardan tepki ve kınama mesajlarının gelmesi bekleniyor. Birleşmiş Milletler ve diğer uluslararası insan hakları örgütlerinin bu duruma yönelik nasıl bir adım atacağı merakla bekleniyor.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, “İsrail’in, Gazze’nin Han Yunus kentinde Filistinlilerin sığındığı bir okulda onlarca masum sivili katletmesini lanetliyoruz” dedi.

Filistin Kızılayı'ndan Dayanışma Çağrısı

Filistin Kızılayı, saldırının ardından yaralıların tedavisi ve mağdurların ihtiyaçlarının karşılanması için uluslararası topluma dayanışma çağrısında bulundu. Özellikle sağlık ekipmanları ve ilaç ihtiyacının acil olduğu belirtildi.

Bölgedeki Durum

Gazze Şeridi, uzun süredir devam eden çatışmalar ve saldırılar nedeniyle büyük bir insani krizle karşı karşıya. İsrail ve Filistin arasındaki gerilim, sivil kayıpların artmasına ve yerel halkın büyük acılar çekmesine neden oluyor.

Bu trajik olay, Gazze'deki insani durumu bir kez daha uluslararası gündemin ön sıralarına taşıdı.