Emek

Memurların 2025 Yılı Fazla Mesai Ücreti Belli Oldu: Yüzde 26,7 Artış

Abone Ol

Devlet memurlarının fazla mesai ücretleri, 2025 yılı için önemli bir artışla belirlendi. 2024 yılında 10 lira 10 kuruş olan saat başı fazla mesai ücreti, 2025 yılı itibarıyla yüzde 26,7 oranında artarak 12 lira 80 kuruşa yükselecek.

Bütçe Teklifine Göre Artışlar 2025 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'nde yer alan bilgilere göre, memurların fazla çalışma ücretlerinde geniş çaplı düzenlemeler yapıldı. Özellikle bakanlıklarda çalışan makam şoförlerinden genel müdürlüklerin merkez teşkilatında görev yapan şoförlere kadar birçok personelin fazla mesai ücreti arttırıldı. Örneğin, makam şoförleri için saat başı fazla mesai ücreti 10 lira 70 kuruştan 13 lira 60 kuruşa yükseltildi.

Üst Düzey Personel İçin Düzenleme Kurul başkanları, genel müdürler, strateji geliştirme başkanları ve valiler gibi üst düzey yöneticilerle birlikte çalışan personele de ayda 90 saati aşmamak üzere saat başı 13 lira 60 kuruş fazla mesai ödemesi yapılacak. Bu düzenleme, özellikle Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı gibi üst düzey birimlerdeki personeli kapsıyor.

Yurtlar ve Eğitimde Fazla Çalışma Ödemesi Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'ne ve üniversitelere bağlı yurtlarda görev yapan personele, 90 saati aşmamak üzere 12 lira 80 kuruş fazla mesai ücreti ödenecek. Ayrıca, mesleki ve teknik eğitimde görev yapan Milli Eğitim Bakanlığı idari personeli de ayda 100 saati aşmamak üzere saat başı 21 lira 80 kuruş fazla mesai ücreti alacak.

Yurt İçi Gündelikler de Artıyor 2025 yılında TBMM Başkanı, Cumhurbaşkanı yardımcıları, milletvekilleri ve üst düzey memurlara ödenecek yurt içi gündelik ve tazminat tutarları da artırıldı. TBMM Başkanı ve Cumhurbaşkanı yardımcılarının yurt içi gündelik tutarı 500 liradan 715 liraya çıkarken, ek göstergesi 8000 ve üzeri kadrolarda bulunan memurlar için bu tutar 680 lira, en alt kademedeki memura ise 600 lira olarak belirlendi.

Bu artışlarla memurların fazla mesai ve gündelik ücretlerinde ciddi iyileştirmeler yapılmış oldu.