Sevilay Çelenk'ten Fahiş Fatura Zamlarına Tepki: “Yurttaşların İletişim Hakkı Gasp Ediliyor” Sevilay Çelenk'ten Fahiş Fatura Zamlarına Tepki: “Yurttaşların İletişim Hakkı Gasp Ediliyor”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, taşeron işçiler, belediye şirket işçileri ve yardımcı zabıtalar dahil olmak üzere çeşitli hizmet sektöründe çalışanların kadro taleplerini gündeme getirdi. Gürer, PTT, karayolları, demiryolları, şehir hastaneleri, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ve sosyal tesislerde çalışanlar, yemekhane çalışanları, kiralık araç şoförleri, tarım işletmelerinde çalışanlar ve kamu bankalarında güvenlik görevlisi olarak çalışanlar için kadro verilmesi gerektiğini vurguladı.

Fethi Gürer, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Taşeronda kalanlar, belediye şirket işçileri ve yardımcı zabıtalar ile hizmet sektöründe, PTT, karayolları, demiryolları, şehir hastaneleri, DHMİ ve sosyal tesislerde, yemekhane çalışanları, kiralık araç şoförleri, tarım işletmeleri ve kamu bankası güvenlikte çalışanlar kadro hakkı verilmelidir." ifadelerini kullandı. Bu açıklama ile Gürer, taşeron sisteminin sona erdirilmesi ve bu çalışanların iş güvencesinin sağlanması gerektiğini dile getirmiş oldu.

Gürer'in bu talebi, taşeron işçilerin ve diğer hizmet sektörü çalışanlarının uzun süredir beklediği kadro hakkının verilmesi için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Bu girişim, hem çalışanların haklarının korunması hem de iş güvencelerinin artırılması açısından büyük önem taşıyor.

Editör: Haber Merkezi