Baby Reindeer

İlk sezonu 11 Nisan 2024’de yayınlanan Baby Reindeer dizisi, Netflix’e olaylı girişinin ardından listelerdeki yerini aldı. İzleyenler tarafından övgüler toplayan dizi, yaşanmış bir hayat hikayesini ele alırken, korkunç bir gerçeği gözler önüne seriyor.

Donny Dunn otuzlu yaşlarında, hala kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan bir komedyen.

 

Dikkat! Spoiler içerir!

Eski sevgilisi Keeley ile Keeley’nin annesi Liz’in evine yerleşen Donny, para kazanmak için Londra’da bulunan işe başladığı Hawley Arms’da Martha ile tanışıyor. Martha bara ilk geldiğinde ona acıyan Donny, parası olmadığını söyleyen Martha’ya bir çay ısmarlamayı teklif ediyor. İşler karışmaya başlarken Martha, yavru rengeyiği Donny’i taciz etmeye başlıyor.

Toplamda 41,000’den fazla e-posta, 744 tweet, 100 sayfa mektup ve 350 saatlik ses kaydı yollayan Martha’nin takıntısı günden güne tehlikeli bir hal almaya başlıyor. Trans kadın olan Teri’den oldukça etkilenen Donny, çok uzun sürmeden kendi yaptığı hatayla aralarının açılmasına sebep oluyor.

Travmatik geçmişini anlatan Donny, kimsenin sadece siyah ya da beyaz olmadığını ve gri yönlerinin olduğunu tüm çıplaklığıyla anlatıyor. Martha ise Donny’nin hayatındaki kadınlara mesajlar, tehditler yollamakta gecikmiyor. Martha’nın Keeley’e saldırmasının ardından evden ayrılması istenilen Donny için zor bir süreç başlıyor. Dizi, Donny’nin Martha’yı polise şikayet etmek istemesiyle başlıyor. Kendi hayatını konu alan ve Donny rolünü başarılı bir şekilde tamamlayan Richard Gadd, Netflix’in ona ulaştığını, niş bir konuyu anlatan projenin, bu kadar ses getirmesiyle gurur duyduğunu söylüyor.

Martha olarak izlediğimiz ve gerçek adını açıklayan Fiona Harvey ise, Baby Reindeer dizisinin gerçeği yansıtmadığını ve abartılı olduğunu söylüyor. Hukuksal yollara başvuracağını söyleyen Fiona, kendi perspektifinden olanları “Piers Morgan Uncensored” programında açıklıyor. Programın linkini aşağıda bulabilirsiniz!

Baby Reindeer izleyicilerinin beğenilerini toplarken, 7.8 IMDb puanı, 98% RottenTomatoes puanı ile Netflix’in en başarılı işlerinden biri olmaya hak kazanıyor.

You” dizisini beğenen izleyiciler, yedi bölümlük bu mini diziye de bir göz atmalısınız!

https://www.youtube.com/watch?v=mK-isQXd_Qw&t=85s