Masaj Salonu Dolandırıcılığı

Günümüzde insanlarla iletişime geçmenin kolaylığı olumlu olduğu kadar olumsuz yönleriyle de karşımıza çıkmaktadır. Son zamanlarda ise kişiler numarasını ele geçirdikleri mağdurlara, kendilerini avukat olarak tanıtıp yahutta bir avukatın adını kullanarak iletişime geçmekte ve insanları dolandırmaya çalışmaktadırlar. Bu yazımızda da yaygın olması sebebiyle Masaj Salonu Dolandırıcılığından bahsetmek istiyoruz.

Son dönemlerde artan dolandırıcılık suçuna bir yenisi daha eklendi ki bu da Masaj Salonu Dolandırıcılığı. Kendilerini avukat olarak tanıtan hatta ve hatta bir avukatın adını kullanarak mağdurlarla iletişime geçen dolandırıcılar, kişinin masaj salonundan randevu aldığını ancak bu randevuya gidilmemesi sebebiyle kişiler hakkında hukuki yollara başvuracaklarını ifade etmektedirler. Israrlı aramalar ve mesajlarla kişiler uzlaşmak isterlerse makul bir miktara anlaşabileceklerini belirten dolandırıcılar; kişilerin utanç duyacağı konulardan yola çıkarak mağdurlardan hızlı bir şekilde hesaplarına para geçirmeye çalışmaktadırlar. Mağdurlar ise böyle bir konudan hukuki işlemlere maruz kalmak ve çevresine nasıl açıklayacağı yönündeki endişeleri sebebiyle istenen tutarı dolandırıcıların hesabına göndermektedirler.

Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

İnternet ortamında gezinirken, kişisel bilgilerimizi ve iletişim bilgilerimizi girdiğimiz sitelere dikkat etmekte ve mümkün olduğunca kişisel verilerimizi internet ortamında üçüncü kişilerin erişebileceği şekilde paylaşmamakta fayda var. Unutmamakta fayda vardır ki, hiçbir avukat sizinle WhatsApp üzerinden yahutta başka bir şekilde iletişime geçerek ödeme almaya çalışmaz, avukat böyle bir durumda icra takibi başlatır ve bu da adresinize tebliğ edilir. Bazı durumlarda ise, dolandırıcılar olayı ileri boyutlara taşıyarak dava dilekçesi vs. Gibi verilerinizi girdikleri bir dilekçeyi göndermek suretiyle sizi korkutmak isteyebilirler, bu mesajlara itibar etmeyerek yapmanız gereken şey Uyap Vatandaş Portalından adınıza açılmış bir dosya var mı kontrol etmek ve bir avukata başvurmak olmalıdır.

Dolandırıcılara Para Gönderdim Ne Yapmalıyım?

Eğer bu şekilde mesajlar alarak tanımadığınız ve borcunuz olmayan bu dolandırıcılara para gönderdiyseniz en kısa sürede bir avukata başvurarak hukuki destek almanızda fayda vardır. Suç duyurusu ve icra takibi yoluyla avukatınızla beraber süreci yönetebilirsiniz.

Dolandırıcılık

Hileli davranışlarla bir kimseyi aldatıp, onun veya başkasının zararına olarak, kendisine veya başkasına bir yarar sağlayan kişiye bir yıldan beş yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adlî para cezası verilir. Nitelikli halin varlığı ise somut olaya göre farklılık gösterebilmektedir.